in

Božićna događanja u Općini Kaštelir-Labinci – poklon paketi za najmlađe i tradicionalni koncert

????????????????????????????????????

Ovih dana događaju se brojne predblagdanske aktivnosti u Općini Kaštelir-Labinci. Umirovljenicima su podijeljeni panetoni, bajkovita Kuća djeda Mraza radi punom parom, a poklon pakete dobili su na prigodnom druženju u dvorani i svi mališani. Naravno, podijelio ih je Djed Mraz.

Jučer je pak u Sali na Domu održan i tradicionalni Božićni koncert na kojem su nastupala djeca područne škole Kaštelir, djevojčice koje vježbaju ples i pjevanje u Zajednici Talijana Labinci te članovi VES Nigrignanum Zajednice Talijana Labinci. Ovaj put nastupili su i gosti, duo Little Whisper iz Markovca koji čine Diana Bernobić Sirotić i Patrik Sirotić.

U programu su prve nastupile plesne grupe djevojčica koje djeluju u Zajednici Talijana Labinci, a pripremila ih je njihova voditeljica Tanita Perčić, autorica svih koreografija. Ove godine nastupila je i nova grupa najmanjih, jer djevojčica koje plešu ima čak četrdeset. Nastupile su tri plesne grupe Mini, Latice i Stars.

Program se zatim nastavio nastupom učenika područne škole Kaštelir koje je pripremila prof. glazbene kulture Tina Pajdaš. Učenici su izveli tri skladbe među kojima i jednu koju su osmislili zajedno sa svojom profesoricom.

Poslije učenika nastupile su mlade pjevačice ZT Labinci koje vodi Diana Bernobić Sirotić. To su Nikol Močibob, Anea Ružić, Lara Brizić  i Stephanie Bernobić, koju je u ovoj prilici na gitari pratio Patrik Sirotić.

Koncert se nastavio nastupom vokalne etno skupine Nigrignanum, koju također vodi Diana Bernobić Sirotić. Izveli su nekoliko tradicionalnih božićnih skladbi na više jezika.

Poreč: Zadnji ovogodišnji Slatki štand za pomoć nezbrinutim životinjama

Poreč: Zadnji ovogodišnji Slatki štand za pomoć nezbrinutim životinjama

McDonald's želi otvoriti restoran u Poreču

McDonald’s želi otvoriti restoran u Poreču