in

USPJEŠAN NASTUP: Limena glazba Tar na rovinjskim susretima izvela “Shallow” Lady Gage

U subotu su u Rovinju održani susreti limenih glazbi, na kojima je sudjelovala i ona Zajednice Talijana Tar.

Nakon svečanog mimohoda rivom uslijedile su hrvatska, slovenska i talijanska himna. Potonju su zajedno odsvirale limene glazbe Tar, Buje i Vižinada, jer djeluju u sklopu svjih zajednica Talijana.

Slijedilo je svečano otvaranje susreta i podizanje zastave susreta uz zajedničko sviranje “Krasna zemljo Istro mila” a nakon toga sve limene glazbe skupa izvele su dvije kompozicije: “Si Bitinade” i “A Figarola” Vlada Benussija pod vodstvom dirigenta rovinjske limene glazbe Giuseppea Pino Bartolija.

Potom je počeo koncertni dio programa na kojem su se predstavili svih orkestri s dvije pjesme. Limene glazbe koje su nastupile bile su Rovinj, Izola, Labin, Lovran, Marezige, Pazin, Pula, Roč, Spinčići, Sv. Anton, Sv. Lovreč, Vižinada, Babići, Bale, Buje, Buzet, Breg-Dolina i Tar, saznajemo od predsjednice tarske Zajednice Talijana Roberte Stojnić.

Limena glazba Tar bila je zadnja, jer se sljedeće godine organiziraju ovi susreti – i to 45. po redu – u subotu, 2. svibnja 2020. u Taru povodom 125. obljetnice osnivanja limene glazbe. Duga je to tradicija koja se želi i dalje njegovati i sačuvati.

Pod dirigentskom palicom Edija Sluge Tarčani su izveli dvije skladbe – „Low“ od Lennyja Kravitza, u aranžmanu Edija Sluge, te „Bohemian Rhapsody“ grupe Queen, u aranžmanu Joela Gonzalesa.

Nakon toga je čelnik rovinjske Limene glazbe Dino Bogešić Roberti Stojnić i Ediju Slugi predao zastavu susreta.

Za kraj budući domaćini iz Tara odsvirali su još i megapopularnu „Shallow“ iz filma „A star is born“, koju su zajedno izvodili Lady Gaga i Bradley Cooper, uz pjevačicu solisticu Elitu Šain.

BIKE&ROCK DAYS u Novoj Vasi – moto susret prvi put donosi MISS MOKRE MAJICE, ali i Juru Stublića i grupu Film

Vojko V., Rambo Amadeus i Darko Rundek na Istra & Craft Beer Festivalu u Poreču