in

FUNTANA: Fešta Sv. Bernarda u uz Jelenu Rozgu, Koktelse, Night Express i susret klapa

Jelena Rozga - Foto TZ Funtana

Blagdan sv. Bernarda i ove će godine biti proslavljen u Funtani, od 16. do 21. kolovoza, uz puno glazbe, plesa i zabave za sve generacije. Višednevna fešta donosi niz kulturnih, zabavnih, sportskih i gastronomskih sadržaja. Više detalja pogledajte u nastavku.

16.8.2022.

Proslava Fešte sv. Bernarda započinje u utorak 16. kolovoza u 21 sat na Trgu sv. Bernarda. Svi ljubitelji klapske pjesme moći će uživati u prekrasnom ambijentu ispred Crkve uz klape Pinguentum, Dišpet, Le Parentine i Nevera.

17.8.2022.

U srijedu 17.8.2022. s početkom u 20.30 sati na Trgu ispred crkve održat će se kazališna predstava za djecu „Zlatokosa“ u izvedbi Teatra Naranča. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

18.8.2022.

U četvrtak 18.8.2022. s početkom u 20.30 sati na Trgu sv. Bernarda na programu je kazališna hit komedija „Moje istrijansko korona vjenčanje“, u izvedbi Teatra Naranča. Predstava je besplatna za sve posjetitelje.

“MOJE ISTRIJANSKO KORONA VJENČANJE” – SCENA 15+ – YouTube

Sv. Bernardo na Rotondi – 19.8. i 20.8.2022.

Kulminacija Fešte sv. Bernarda očekuje se u petak 19.8. i subotu 20.8. kada se proslava fešte seli na Rotondu. U petak 19. kolovoza spremite se za zabavu i ples od 20 sati uz Laguna band, Koktelse i Jelenu Rozgu. U subotu 20. kolovoza u 9 sati na rasporedu je tradicionalni boćarski turnir „Sv. Bernardo“, a od 11 do 14 sati zabavljamo najmlađe uz kreativnu radionicu u organizaciji Udruge za djecu i mlade „Na izvorima prijateljstva“, face painting i mađioničara Darija. Uz bogatu gastronomsku ponudu, fešta se nastavlja od 20 sati, a večer za pamćenje jamče Night Express band i Top of the pops.

21.8.2022.

Nedjelja 21. kolovoza zadnji je dan fešte. U 9  sati kroz mjesto će prodefilirati limena glazba te tako glazbom najaviti slavlje i svim mještanima zaželjeti sretan blagdan sv. Bernarda!

U 10 sati ispred nogometnog igrališta u Funtani starta 4. rekreativna biciklijada „Sv. Bernardo“.

Svečana sveta povodom proslave zaštitnika mjesta Sv. Bernarda, po prvi puta će se održati u nedjelju s početkom u 11.30 sati.

Arhiv Fešta SV. Bernarda - Foto TZ Funtana
Arhiv Fešta SV. Bernarda – Foto TZ Funtana
Arhiv Fešta SV. Bernarda - Foto TZ Funtana
Arhiv Fešta SV. Bernarda – Koktelsi – Foto TZ Funtana
Arhiv Fešta SV. Bernarda - Foto TZ Funtana
Arhiv Fešta SV. Bernarda – Foto TZ Funtana
Klapska večer u Funtani - Arhiv Fešte sv. Bernarda - Foto TZ Funtana
Klapska večer u Funtani – Arhiv Fešte sv. Bernarda – Foto TZ Funtana
Klapska večer u Funtani - Arhiv Fešte sv. Bernarda - Foto TZ Funtana
Klapska večer u Funtani – Arhiv Fešte sv. Bernarda – Foto TZ Funtana

Foto - Ilustracija Policijska uprava istarska

TRAGIČNA SUBOTA: Muškarac poginuo nakon što ga je pregazio traktor

Foto Teatar Naranča

U Taru hit komedija ISTRIJANSKE NAVADE na Velu Gospu