in

Porečko učilište moli građane da poklone 300 PARI CIPELA za 59. Annale – nakon izložbe donirat će ih CRVENOM KRIŽU

Porečani donirajte stare cipele!

Ovogodišnji porečki Annale nosi naziv Da nam živi, živi rat i bavi se temom ratova na prostoru Balkana i njihovih posljedica na živote ljudi koje se osjećaju još i danas. Otvara se 13. lipnja u Istarskoj sabornici i traje do 15. rujna, najavljuju iz Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

Genocide Dejana Kaludjerovića jedna je od instalacija na Annalu, a njeno postavljanje zahtijeva 300 pari korištenih cipela.

Iz Učilišta vele da trebaju skupiti dovoljan broj cipela za instalaciju, pa pozivaju sugrađane da poklone ili posude stare, iznošene cipele koje više ne koriste. Poklanjanjem cipela čini se i dobro djelo jer će POU, nakon zatvaranja izložbe, cipele predati Crvenom križu.

Dejan Kaludjerović rođen je u Beogradu, a studirao je u Beču i Beogradu. Za postignuća na polju vizualnih umjetnosti dodijeljeno mu je počasno austrijsko državljanstvo. Živi i radi u Beču.

Izbornik ovogodišnjeg Annala umjetnik je izvedbenih umjetnosti Siniša Labrović, poznat po brojnim performansima. U jednome od posljednih, pod nazivom Zaštitimo svećenike od optužnica za pedofiliju,umjetnik je prikupljao potpise građana za amnestiju pedofila među svećenstvom.

Cipele se mogu donijeti u Pučko otvoreno učilište, na Narodni trg 1, a prije toga se treba najaviti na broj telefona 091 431 5959.

Službenici i namještenici POREČKOG SUDA prosvjedovali: „Potplaćeni smo i podcijenjeni!“

Foto DanceStar PR

Globalni spektakl DANCESTAR u Poreč od 22 do 26. svibnja dovodi 7.000 plesača iz cijelog svijeta