in

HODITI I ZDRAVI BITI u Poreču 6. travnja

Hoditi i zdravi biti u Poreču 2019.

I ove godine Poreč se pridružuje 6. javnozdravstvenoj manifestaciji Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije naziva HODITI I ZDRAVI BITI-LA SALUTE VIENE CAMMINANDO 2019. Manifestacijom se ističe  značaj kretanja za zdravlje i zagovara osobna odgovornosti svake osobe za vlastito zdravlje kroz zdrave životne izbore i navike zagovarajući moto – „živjeti zdravo“, poručuju iz Zdravog grada Poreč koji organizaciju aktivnosti  vodi uz podršku Grada Poreča te u suradnji s partnerskim organizacijama – vrtićima i osnovnim školama, Domom za starije i nemoćne Poreč, Klubom umirovljenika Galija i njihovom sekcijom dijabetičara, Društvom invalida, Crvenim križem i porečkim kineziolozima.

Hodanje za zdravlje se obilježava u zainteresiranim istarskim gradovima povodom Svjetskog dana zdravlja 7. travnja. Ove godine hoda se istovremeno u 7 istarskih gradova koji su preuzeli organizaciju ove manifestacije u vlastitom okruženju.

U Poreču će se tim povodom u tjednu oko Svjetskog dana zdravlja organizirati hodanje djece porečkih vrtića, u utorak 2. travnja, zatim hodanje porečkih osnovnoškolaca nižih razreda, u petak 5. travnja, dok će centralna aktivnost hodanja za sve zainteresirane građane biti održana u subotu, 6. travnja.

Hodanje za građane bit će na poznatoj trasi od Općinskog suda do Zelene lagune. Na startu će hodači koji to žele  moći izmjeriti krvni u tlak uz pomoć susretljivih medicinskih sestara Doma za starije i nemoćne te šećer u krvi uz volonterke sekcije dijabetičara Kluba Galija. Hodanje će biti prilagođeno aktivnim rekreativcima (dulja trasa: Sud-Plava i Zelena laguna-oko Parentiuma do Ski lfta i natrag) te  roditeljima s malom djecom, starijima i osobama s invaliditetom  (Sud-Plava i Zelena laguna do Ski lifta).

-Bit će osiguran po potrebi i volonterski prijevoz vozilima Doma, Crvenog križa i Društva invalida za roditelje s malom djecom, starije hodače i osobe s invaliditetom. Kraj Ski lifta sve hodače očekuje ručak (ukusni grah) i voda koje osigurava Grad Poreč. Sve hodače će na ovoj prelijepoj trasi uz more voditi naši suradnici kineziolozi, Vedran Vrus i Zoran Jendrašić koji će voditi i tjelovježbu na startu i cilju te pratiti fizioterapeutkinje i medicinske sestre Doma za starije i nemoćne, ekipa Zdravog grada Poreč te volonteri Društva invalida i Crvenog križa, kažu u Zdravom gradu.

Svi odrasli hodači dobit će ovogodišnju majicu s natpisom HODITI I ZDRAVI BITI-LA SALUTE VIENE CAMMINANDO 2019. i moći će je pridružiti kolekciji majica iz prethodnih godina. Sva djeca koja će hodati će dobiti fluorescentne samoljepljive zaštitne trakice za ruku za sigurno kretanje noću s istim natpisom i balone Zdravog grada.

U slučaju lošeg vremena hodanje će se pravovremeno odgoditi!

Porečki biciklisti Bojan Horvat, Tom Ban i Albert Kiš uspješni u Raklju

POREČ od ove godine novi grad prijatelj ženskog poduzetništva – jedini u Istri