in

HUMANITARNA AKCIJA U POREČU: U nedjelju se skuplja pomoć za potrebite pod motom “Građani za građane”

Nataša Cvijanović/Foto Tanja Kocijančić

Porečanka Nataša Cvijanović, svojim sugrađanima poznata po organizaciji humanitarnih akcija za potrebite, organizira još jednu akciju pod nazivom „Građani za građane“, koja će se održati 4. listopada od 15 do 19 sati ispred sportske dvorane Veli Jože. U slučaju kiše akcija će biti odgođena za nedjelju nakon tog datuma.

Akcija podrazumijeva prikupljanje prehrambenih namirnica, te higijenskih potrepština. Pod prehranom se podrazumijeva SVE što nije kvarne prirode, poput primjerice mliječnih proizvoda. Dakle, konzerve, pakirana hrana i ostalo što se neće pokvariti na skladištenju. Također, potrebne su stvari za bebe, poput pelena, maramice, dječja kozmetika…

Prikupljeno će biti podijeljeno prije svega našim sugrađanima, koji su poznati Nataši i drugim volonterima, kao sto se to činilo u akciji prikupljanja jakni pod nazivom “Građani građane griju”, održanoj 13. siječnja 2019. Također, nakon što u ovoj akciji osiguraju potrebite Porečane, sve što ostane podijelit će se udrugama u Poreču i okolici.

-Isto tako, molim sve one koji su također u potrebi, kao i one koji imaju nekoga kome je pomoć potrebna, neka mi se slobodno jave preko Facebooka, poručuje Nataša.
S obzirom da je sama sebi obećala organizirati minimalno jednu, veću, na globalnoj razini,  humanitarnu akciju u godini, uz sve one manje koje su u međuvremenu plasirane isključivo putem njenog Facebooka profila, napokon je najavila i ovu akciju, koja se očekivala mjesecima. Naime, jedna se trebala održati u travnju, ali korona je sve odgodila.

-Kako često volim naglasiti da svatko od nas ima susjeda, prijatelja, rođaka u potrebi, i ovoga puta želim da barem malo olakšamo dane, mjesece, onima koji teško proživljavaju ove mjesece. Tim vise, kao sto sam i spomenula, taj Covid je dodatno pogoršao egzistencijalno stanje mnogih, pa tako je ova akcija u mojim očima još potrebnija, budući su mnogi ostali bez posla i primanja, istaknula je porečka dobrotvorka.

Akciji su podršku pružili Grad Poreč na čelu s gradonačelnikom Lorisom Persurićem.
-Svjesna sam da danas posebice nikome nije lako jer su ogromni financijski izazovi pred nama, ali iz svega srca vjerujem da će naši Porečani i u ovoj akciji svojom skromnom donacijom učiniti da i ova akcija bude uspješna, kako bismo još jednom pokazali da oni u potrebi nisu sami, poručia je Nataša Cvijanović.

Humanitarna akcija je uredno prijavljena i posjeduje sva potrebna odobrenja. Građani koji će sudjelovati 4. listopada na akciji mole se da se pridržavaju epidemioloških mjera te da pri dolasku ispred dvorane nose masku.

Također, ovim putem pozivamo i ugostitelje koji su već zatvorili svoje lokale ili će to učiniti do kraja mjeseca da, ako mogu, doniraju hranu koja im je ostala viška.

U Poreču na BOOKtigi: Predstavljanje knjige "Prometejev sin" Jurice Pavičića 3. listopada

U Poreču na BOOKtigi: Predstavljanje knjige “Prometejev sin” Jurice Pavičića 3. listopada

Za male poduzetnike: Do kraja godine natječaji vrijedni 300 milijuna eura

Za male poduzetnike: Do kraja godine natječaji vrijedni 300 milijuna eura