in

KRNIČKI ĐIRI ZGORU – Nova utrka u subotu koja poziva male i velike trkače na aktivno druženje

Krnički điri ZGORU je utrka koja će se održati 18. lipnja u 20 sati na županijskoj cesti Krnica – Krnički Porat. Osim glavne utrke organizirat će se i utrka za osnovnoškolce pod nazivom Krnički điri ZDOLU, ali i za najmlađe pod prigodnim imenom Krnički điri MIĆI.

Najmlađi trkači će trčati 100 metara, učenici 1. do 4. razred 200 metara, dok će najstariji školarci istrčati 500 metara.

Glavna utrka je dužine 4,5 km i kao što joj i sami naziv kaže, preko 2 km se teče ZGORU u brdo! Sve će natjecatelje u samom cilju čekati okrjepa, ali također i friška riba s gradela u organizaciji vrijednih ribara. Start i cilj utrke nalazi se uz more u Krničkom Portu i sukladno važećim mjerama dozvoljeno je 50 sudionika. Prijave su moguće isključivo putem službenih stranica runeatdrink.eu gdje svi natjecatelji trebaju ostaviti osobne podatke, uključujući broj telefona i mail adrese.

Sve će nadzirati 4 redara, a svi će sudionici biti upoznati s epidemiološkim mjerama prilikom prijave. Trkačima ćemo izmjeriti temperaturu prije starta i ukoliko netko ima preko 37,2 C biti će udaljen iz utrke. Budući je duljina trase kraća od 5 km, predviđeno vrijeme trajanja utrke je tridesetak minuta. Sukladno svemu navedenom uvjeravamo vas da organizaciji naših aktivnosti pristupamo odgovorno i savjesno te želimo tako i nastaviti”, rekao je u ime organizatora Erik Lukšić iz ISTRuna.

Organizatori su ISTRun j.o.o. koji se specijalizirao za organizaciju događanja koji sljubljuju sportske aktivnosti i promociju lokalnih zajednica; zatim Turistička zajednica Općine Marčana i Općina Marčana koji pozdravljaju ovakav tip događaja na svom području.
„Veselimo se što će trkači imati priliku i na ovaj način upoznati dio naše općine, rekreirati se i dobro se zabaviti. Utrkama za predškolce i školarce ćemo, na neki način, obilježiti i kraj školske godine, posebice ovakve neobične,“ kazala je direktorica TZ-a Jelena Latin.

Partneri i sponzori manifestacije su: OŠ Marčana, OŠ Vladimira Nazora u Krnici, Dječji vrtić „Vrtuljak Marčana“, Krnica Boat Excursions, Vesna Loborika, Oio vivo ekstra djevičansko maslinovo ulje, Vina Siljan, San Mauro, Nikolina ribarski obrt i Robi Maurel.

Za istaknuti je da će sami koncept utrka biti predstavljen u Općini Marčana po prvi puta, a čini ga posebnim iz razloga što će ova utrka biti spoj sporta i bogate gastronomije pod sloganom TEĆI ISTI PITI – RUN EAT DRINK koju je pomno osmislio Erik Lukšić. I to na način da će vlasnici OPG-ova iz naše općine imati priliku prezentirati svoje proizvode kroz sponzorstva za vrijeme i nakon utrke“, kazao je u Robert Vareško, vlasnik Krnice Boat Excursionsa.

komarac

TAR: Danas, 16. lipnja, akcija suzbijanja komaraca

Policija objavila detalje očevida – Poginuli mladići na motociklu, a teško ozlijeđena mlada vozačica auta koji se zapalio