in

Ljeto u Vižinadi uz vinske večeri, predstave i Slatku Istru

Foto TZ Vižinada - Sebastijan Skoko

I ove godine u Vižinadi se sprema za svakoga ponešto. Tijekom ljetnih mjeseci a i nešto kasnije, posjetiteljeočekuju slatki, eno-gastronomski, rekreativni i zanimljivi događaji.

Za početak ljetne avanture Zajednica Talijana Vižinada je pripremila svoj tradicionalni završni koncert na kojem će se predstaviti sve grupe koje djeluju pod okriljem Zajednice Talijana. Ovo će biti prilika za uživanje u pjesmi i plesu onih najmlađih ali i onih već malo iskusnijih.

U srpanj ulazimo sa prvom vinskom večeri na kojoj će svoja vina predstaviti nagrađivani vinari Vižinade ali bit će to prilika za uživati uz pršut, sir i desert koje će odlično upotpuniti doživljaj vrhunskih vina. Na svakoj vinskoj večeri bit će prilike za ples i pjesmu jer će publiku zabavljati Acustic duo, band 2BMB te Storia della musica Italiana Leonardo Zannier i Toni Kosina. Vinske večeri se održavaju 01.07., 15.07. i 02.08. s početkom u 21 sat.

Za malo smijeha u jednoj ljetnoj večeri pobrinut će se Tatar Naranča sa svojom hit predstavom Kako preživjeti punicu. Predstavu možete pogledati 21.07. u 21 sat na trgu u Vižinadi.

Kolovoz je već nadaleko poznat kao najslađi mjesec u Vižinadi. Slatka Istra nas zaslađuje i ove godine 14.08. uz nastup Dražena Zečića, dok će na fešti za svetu Mariju Velu 15.08. nastupiti Alen Vitasović. Ne smijemo zaboraviti niti najromantičniju večer, odnosno suze Svetog Lovre kada gostionica Užanca organizira proslavu Lovrečeve.

Nakon svih ovih uzbudljivih događanja stiže rekreativni biciklistički maraton i pješačenje Parenzana. Ove godine u novom terminu, tako da zabilježite u svoje kalendare nedjelju 15.09. i dođite biciklirati i pješačiti na Parenzanu.

Osim ovih događanja bit će tu još poneko iznenađenje kao što su razne radionice a i još jedno upriličenje scena iz filma Kelley’s Heroes u listopadu, saznajemo u TZ-u Vižinada.

voće povrće zdrava hrana obrok ručak namirnice zdravlje

NOVIGRAD: Ovo su ljetni termini besplatnog stručnog savjetovanja o zdravoj i pravilnoj prehrani. Rezervirajte termin

NE DIRAJ

MUP kreće u veliku akciju u prometu. Posebno će nadzirati 4 stvari