in

MOTOVUN U KAŠTELIRU – “Moja luda ljubav” u kinu pod zvijezdama

„Moja luda ljubav/Tutto il mio folle amore“ Gabrielea Salvatoresa naziv je filma koji će se besplatno prikazati u Kašteliru, u parku iza crkve na placu, s početkom u 21 sat u subotu, 8. kolovoza.

Film je dio istarske turneje Motuvunskog filmskog festivala koji je voe godine zbog koronavirusa putujući. Počeo je u Motovunu gdje je prikazan jedan film, a nastavlja se diljem Istre, odnosno Hrvatske.

Novi film oskarovca Gabrielea Salvatoresa (Mediterraneo, I’m Not Scared) film je ceste inspiriran istinitom pričom o Andrei i Francu Antonello, autističnom mladiću i njegovom ocu koji su motociklom tri mjeseca putovali SAD-om i Južnom Amerikom. Šesnaestogodišnji Vincent živi u svom svijetu koji bi malotko nazvao lakim. Sigurno ne njegova majka Elena ili očuh Mario, a najmanje sam Vincent. Willi je pjevač i Vincentov biološki otac. Jedne večeri on odlučuje napokon upoznati sina, no pravo ga iznenađenje tek čeka. Kada Vincent vidi majku kako tjera stranca koji im se pojavio na vratima, uvjeren je da je to njegov tata. Sakrije se u neznančev auto, i krene na putovanje u nepoznatom smjeru.

Gabriele Salvatores (1950.) je talijanski redatelj i scenarist. Film Mediterraneo (1991.) donio mu je Akademijinu nagradu za najbolji film na stranom jeziku, kao i tri Donatella. Nostalgija i bijeg od stvarnosti u današnjem svijetu crvena su nit koja se provlači kroz njegove filmove. Odabrana filmografija: Nirvana (1997.), Ne bojim se (2003.), Kako Bog zapovijeda (2008.), Nevidljivi dječak (2014.).

Bez vode 6. kolovoza dio Baderne

ISTRA – I 5. kolovoza bez novozaraženih!