in

MOTOVUN u nedjelju poziva na Plac od fruti, biciklističku turu i kostimirano vođenje gradom

U nedjelju, 13. rujna, Motovun svoje posjetitelje dočekuje raznim sadržajima.

Već u 9 sati ujutro kreće vođena MTB tura okolicom Motovuna, srednje težine i ukupne dužine od 23 kilometara. Uz stručno vodstvo Terra Magica Adventures tima, sudionici će imati priliku voziti se dijelom legendarne Parenzane, kaldirskim voćnjacima i zelenim oazama Motovunštine, a na samoj sredini puta imati će priliku okrijepiti se na Kaldirskom placu od fruti, koji se održava od 8 do 13 sati. Broj mjesta na MTB turi je ograničen, a za prijavu i dodatne informacije možete se obratiti na: +385 91 764 1300 ili info@terramagicacroatia.com. Svakako treba naglasiti kako postoji i opcija najma e-bicikala.  

MOTOVUN u nedjelju poziva na Plac od fruti, biciklističku turu i kostimirano vođenje gradom

Posljednji ovogodišnji Kaldirski plac od fruti u organizaciji vrijedne Udruge Kaldir ponovno oduševljava bogatom ponudom svježeg voća, pa ćete tako imati priliku kupiti jabuke, kruške, breskve vinogradarke, šljive, s posebnim naglaskom na kreke za marmeladu, a u ponudi je i domaći med. Svojim dolaskom i kupnjom svježeg voća podupirete trud vrijednih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Kaldirštine, a zauzvrat dobivate svoju dozu vitamina iz nadaleko poznatog kaldirskog voća.

Nakon MTB ture i Kaldirskog placa od fruti, ostaje vam dovoljno vremena da se odmorite i okrijepite u motovunskim ugostiteljskim objektima i vinarijama, prije no što se priključite kostimiranom vođenju “Doživi Motovun”, koje za ljubitelje povijesti i kulture pripremaju Turistička zajednica Općine Motovun i turistički vodič Dean Prodan, u ulozi mletačkog podestata Marca.

Razgled kreće u 19 sati na ulazu u starogradsku jezgru Motovuna (kod gornjeg groblja). Prethodna najava nije potrebna, a cijena paketa koji uključuje stručno vođenje, sadržaje projekta “Doživljaj Motovuna” (obilazak motovunskih zidina i posjet galeriji “Pet kula”) i posjet srednjovjekovnoj tiskari “Antico” iznosi 40 kn po osobi, dok je za djecu i mlade od 7 do 18 godina cijena 20 kn. Za mlađe od 7 godina vođenje je besplatno.

Ljubitelji kulture će definitivno doći na svoje, jer vas u motovunskoj galeriji “Pet kula”, očekuje izložba fotografija “U provinciji uma” zadarske akademske umjetnice Marine Ćorić! Izložba ostaje otvorena do 9. listopada, a može je se razgledati svakoga dana od 11 do 19 sati. Ulaz u galeriju je besplatan. 

HGK poziva na hitnu provedbu natječaja za pomoć vinarima

Vlada osigurala dodatna sredstva za mjere pomoći vinarima

Zaraženi prešućuju kontakte jer žele spasiti prijatelje koji idu na ljetovanje

Istarski Stožer – Pozitivan turist u porečkom hotelu