in

Najbogatiji porečki Advent: Balet Orašar, Jole, Petar Grašo, Nina Badrić, besplatno klizalište, četiri dočeka Nove godine, žive jaslice…

Presica Advent Poreč 2023.

Besplatno klizalište, baletna predstava Orašar u dvorani Žatika, više od trideset koncerata, uprizorenje živih jaslica, dječje predstave, tradicionalni program Porečke bajke i podjela poklona za 1.700 mališana te čak četiri dočeka Nove godine – sve nas to očekuje na ovogodišnjem izdanju  Adventa Poreč, koji se ponovno vraća u samo srce porečke starogradske jezgre, najavili su danas na presici gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, te predstavnici partnera:  voditeljica odjela za odnose s javnošću Plave Lagune Eva De Zan Prusina, voditeljica odjela destinacijskog managementa Vlatka Ilečić Arklinić iz Valamara i direktor Turističke zajednice Grad  Poreča Nenad Velenik. 

Advent Poreč odvijat će se kao i svake godine na Trgu Matije Gupca od 11. prosinca 2023. do 7. siječnja 2024. godine.  

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

– Poreč ove godine opravdava svoje ime najljepšeg i najbogatijeg adventa u Istri, jer smo pripremili do  sad najbogatiji Advent. Organizirali smo više od 100 različitih događanja za sve gušte poput koncerata,  predstava, živih jaslica, baletne predstave Orašar u dvorani Žatika, lutrije Društva invalida, dječjih  predstava, Adventske utrke, kao i besplatno klizalište te promotivne cijene u srcu naše starogradske  jezgre, rekao je Peršurić, najavivši zajedničko paljenje lampica 11. prosinca u 16.30 sati. 

– Ponovno smo se trudili uključiti cijelu zajednicu u organizaciju ove manifestacije – od svih škola i  vrtića, do klubova, udruga, ali i ustanova te naravno naših glavnih partnera na ovom projektu – Turističku zajednicu, Plavu Lagunu i Valamar. Zahvaljujem se svima na odazivu i želji da se uključe u  ovaj projekt za naše, domaće ljude usred zime. Pokazali smo svi skupa, mi Porečani, da naš grad itekako  zna kvalitetno živjeti zimi. Jako nam je bitno da imamo izraženu lokalnu crtu u cijeloj ovoj manifestaciji  – od angažmana lokalnih bendova, udruga te naravno škola i vrtića, do lokalnih ugostitelja. Htio bih se  zahvaliti i Župi Poreč, i svim našim sugrađanima, koji će i ove godine odvojiti svoje vrijeme i uprizoriti  žive jaslice 17.12. u 17 sati.  

Foto Grad Poreč - Advent Poreč žive jaslice
Foto Grad Poreč – Advent Poreč

Važan dio Adventa je svakako i program Porečka bajka, tijekom koje Grad Poreč tradicionalno  daruje više od 1700 porečke djece poklonima i predstavama. I ove godine poklone će dobiti sva porečka  djeca od navršene 1. godine života do 4. razreda osnovne škole. 

Predstava Orašar, Petar Grašo, Jole, Nina Badrić, Night Express, Gustafi, Cambi, Marko Tolja i brojni  drugi 

– Posebno izdvajamo čak četiri dočeka Nove godine u Poreču – veliki doček uz Petra Grašu na Trgu  slobode, paralelno će se na Trgu Matije Gupca održavati i party doček uz DJ Davida. Na Staru godinu  u podne organiziran je tradicionalni dječji doček Nove godine, uz animaciju i dječji vatromet.  

Naravno, tu je sad već tradicionalna repriza dočeka 1. siječnja u Night Express., rekao je direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik.  

Veliki novitet ove godine je i vrhunska predstava Orašar, jedan od najljepših svjetskih baleta, koja će  se odigrati u dvorani Žatika u subotu, 23.12.. Očekuje se nezaboravni doživljaj uz vrhunsku umjetničku postavu, impresivne produkcijske zahtjeve i čarobnu glazbu Petra Iljiča Čajkovskog, a karte možete kupiti već od sutra na entrio.hr po promotivnoj cijeni od 10 eura. 

Ove se godine porečkom Adventu u razdoblju od 9. do 23. 12. ispred kušaonice Festigia pridružuje i  porečka Agrolaguna, koja će tijekom vikenda organizirati prigodne programe u popodnevnim satima.   

Vlatka Ilečić Arklinić, voditeljica odjela destinacijskog managementa u Valamar Rivieri najavila je bogat koncertni program ovogodišnjeg Adventa i sadržaje za djecu.  

– Valamar Riviera ove godine ima velik razlog za slavlje jer obilježavamo 70. godišnjicu od osnutka.  Voljeli bismo da cijeli Poreč proslavi s nama, pa pozivamo sve građane i goste da se pridruže cjelodnevnoj zabavi koju Valamar poklanja svim posjetiteljima Adventa na dan 14.12. Bogati program Valamarovog rođendana uključivat će koncerte grupe Cambi, Techno Vikingsa, Marka Tolje i Nine  Badrić. I najmlađi će doći na svoje jer za isti dan najavljujemo povratak Bala princeza, jednog od najpopularnijih sadržaja Poreč Open Aira, koji će specijalno za Valamarov rođendan zabavljati djecu šarolikim programom,. 

Osim Valamarovog rođendana, program Adventa donosi još mnogo glazbe, pa će posjetitelji moći uživo čuti Nolu, Gustafe, Night Express i još mnoge druge lokalne bendove, a vrhunac zabave će donijeti popularni Jole. Dječje predstave u režiji Istra Inspirita i Birikine izmjenjivat će se  svaki petak i subotu u 18 sati, a udruge Mordele, Capybara i DND pripremaju raznovrsne dječje radionice. Čeka nas novo izdanje dječjeg festivala Voci allegre, kao i adventski pub kviz. Treba istaknuti da je cijeli program Adventa na Trgu Matije Gupca potpuno besplatan. Tu su i brojne aktivnosti Gradske knjižnice među kojima izdvajamo ured Djeda Mraza i brojne kreativne radionice za  djecu i odrasle, dok Pučko otvoreno učilište za period Adventa priprema nekoliko kazališnih predstava i već tradicionalni božićni gospel koncert. 

Besplatno klizalište  

Eva De Zan Prusina, voditeljica odjela za odnose s javnošću Plave Lagune, najavila je jednu od glavnih atrakcija Adventa – besplatno klizalište. 

 – Advent i ove godine donosi pravi zimski ugođaj u Poreč, a svakoga će oduševiti klizalište koje će  biti otvoreno tijekom Adventa pa sve do kraja školskih praznika 7. siječnja. Posjetitelji će moći uživati u čarima klizanja svakoga dana, od 10 do 22 sata, uključujući Božić i Novu godinu. Pritom je klizanje  besplatno, a jednako tako ne plaća se niti najam opreme. , rekla je De Zan Prusina, najavivši i Slatko  jutro koje se već godinama uspješno organizira u suradnji s TUŠ Antona Štifanića, kao i besplatnu marendu za sve uz druženje građana s gradonačelnikom na Badnje jutro. 

Humanitarna Adventska utrka trčat će se i ove godine i to 23.12., a sav će prihod biti usmjeren Centru  za inkluziju i podršku u zajednici Poreč.  Uz Grad Poreč, partneri Adventa Poreč su TZ Grada Poreča, Plava Laguna i Valamar, a suorganizatori Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Odvodnja Poreč, Gradska knjižnica Poreč,  Klub za mlade Poreč, Centar za posjetitelje La mula de Parenzo, Sportska zajednica Grada Poreča,  porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi. 

Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com ili na Facebook stranici:  www.facebook.com/adventporec 

opća bolnica pula

Invazivna kardiologija u pulskoj bolnici od ove godine. Sufinancira je Istarska županija

Foto Dječji vrtić Radost

Susret s tetom Jesenkom u vrtićima Radost u Žbandaju i Sv. Lovreču