in

NOVIGRAD: Ožujak u CMIK-u – Ciklus predavanja Korada Korlevića te bogat kazališni i kino program uz niže cijene ulaznica

Sve o muškarcima - Predstava

Ciklus predavanja Korada Korlevića te bogat kazališni i kino program uz niže cijene ulaznica

U ožujku vas novigradski CMIK, Centar za manifestacije i kulturu, dočekuje s bogatim kazališnim i kino programom te nekolicinom drugih sadržaja koji će se tijekom mjeseca zbiti u CMIK-u.

Ponudu kazališnih predstava otvara u srijedu 8. ožujka u 20 sati predstava Sve o muškarcima zagrebačkog Teatra Gavran. Ovom kazališnom komedijom CMIK vas poziva da Dan žena obilježite uz večer opuštajućeg smijeha na račun „jačeg spola“, zahvaljujući duhovitoj i dinamičnoj kazališnoj priči u kojoj se muški svijet razotkriva s puno humora i neočekivanih sukoba.

I druga predstava u ožujku u znaku je Dana žena. U subotu 11. ožujka od 20 sati u CMIK-u naime gostuje monodrama Francamente, autorski projekt pulske glumice s osječkom adresom Petre B. Blašković, koja i izvodi ulogu France Rame, jedne od najvećih ikona aktivističkog kazališta, feminizma i politike, poznate po beskompromisnoj borbi za vlastite ideale. Ovim autorskim projektom Petra Blašković upečatljivo i vrlo dojmljivo vraća na scenu neke od Francinih autorskih tekstova napisanih s mužem Dariom Foom, poznatim talijanskim nobelovcem, ali i priča priču jednog života posvećenom dostojanstvu života. Riječ je o svojevrsnom hommageu Franci Rame, njezinim kazališnim tekstovima, životu, djelu i aktivizmu. Ova dokumentarno biografska predstava sadrži onu žensku komponentu i tematiku vezanu uz položaj žene u društvu o kojem je Franca uvijek govorila, glumila i pisala. Predstava na istrovenetskom i istriotskom dijalektu nastala je u koprodukciji INK – Gradskog kazališta Pula i pulske Zajednice Talijana, gostovanje u CMIK-u realizira se u okviru Kazališne zime u Istri, čiji je pokrovitelj Istarska županija, pa je ulaz na predstavu slobodan (bez potrebe za rezervacijom ulaznica).

Sve o muškarcima

Kazališni „tris“ u ožujku zatvara nova kazališna produkcija Scene 15+, pulskog Teatra Naranča, komedija pod nazivom Za kulturu pronti. Njome će u CMIK-u na pravi način obilježiti 27. ožujka, Svjetski dan kazališta, a početak predstave, uz koju ćete se zasigurno dobro nasmijati, je u 20 sati.

Ulaznice za predstave Sve o muškarcima i Za kulturu pronti potražite online na adresi cmik-cmc.mojekarte.hr ili na blagajni CMIK-a sat vremena prije početka predstave.

Jedna od novosti u okviru programa CMIK-a je ciklus predavanja Korada Korlevića, svestranog i  poznatog edukatora, astronoma, predavača…, koji će se u CMIK-u održavati jednom mjesečno, u pravilu posljednje srijede u mjesecu, pod nazivom Srijedom s Koradom. Ovoga puta zanimljivo predavanje nosi simbolični naziv Veliki reset, održat će se 29. 3. s početkom u 19:30, a ulaz je besplatan.    

Za kulturu pronti - Teatar Naranča
Za kulturu pronti – Teatar Naranča

Što se bogatog i raznovrsnog kino-programa u ožujku tiče, on donosi niz zanimljivih recentnih filmskih hitova, ali i pokoje iznenađenje za prave filmofile. Pored već uobičajenih projekcija crtića petkom od 18 sati, u okviru Obiteljskog dana, nekoliko animiranih filmova prikazat će se i ostalih dana u tjednu u vremenu održavanja Novigradskog proljeća, kada su novigradski osnovnoškolci na „slobodnim danima“, obzirom da se Novigradsko proljeće održava u njihovoj školi. U ožujku petkom tako najmlađu kino publiku očekuju animirani filmovi Neustrašiva njuška (10.3.), Priče iz skrivenog grada: Neustrašiva Dina (17.3.) i Ups2! Avantura se nastavlja (31.3.), dok su bonus-crtići u vrijeme trajanja Novigradskog proljeća Lil, lil, krokodil (21.3.) i Marmaduke: Buntovnik na 4 noge (25.3.).

Kino repertoar četvrtkom donosi filmsku uspješnicu Babylon (9.3.), a potom i tri filmska naslova upravo na dane njihovih hrvatskih premijera – Shazam! Bijes bogova (16.3.), John Wick: Chapter 4 (23.3.) i Dungeons&Dragons: Čast lopova (30.3.). Novost u ožujku je i projekcija hvaljenog i nagrađivanog talijanskog dokumentarnog filma Futura, u subotu 18. 3. u 20 sati, uz besplatan ulaz. Film bi posebno mogao biti zanimljiv mladoj, teenagerskoj publici, obzirom da u njemu njihovi talijanski vršnjaci, djevojke i dječaci u dobi od 15 do 20 godina, vrlo otvoreno progovaraju o svojim vizijama budućnosti, očekivanjima, čežnjama, strahovima i snovima.

Dodajmo ovdje kako se ulaznice za kino projekcije mogu kupiti online na adresi cmik-cmc.mojekarte.hr ili na blagajni CMIK-a sat vremena prije početka projekcije. Vrijedno je istaknuti i kako su u CMIK-u prelazak s kune na euro iskoristili kako bi „zaokružili“ cijene kino-ulaznica, ali ne naviše, poput mnogih drugih, već na niže!  Dosadašnja kino-ulaznica za „obiteljski dan“ petkom od 20 kn (u eurima bi to bilo 2,65 €), sada je 2,5 eura, a ulaznica za ostale kino-projekcije od 25 kn (u eurima bi to bilo 3,32€), košta 3 eura.

U ožujku će CMIK ugostiti i dva događaja vezana uz već spomenutu Školu stvaralaštva Novigradsko proljeće. U nedjelju 19. 3. u 20 sati slijedi naime svečano otvorenje, a 24. 3. od 19:30 program zatvaranja 34. Novigradskog proljeća.   

Više informacija o programima CMIK-a možete pronaći na njihovoj Facebook stranici. Programi CMIK-a ostvareni su sredstvima Grada Novigrada-Cittanova.            

Foto Tanja Kocijančić

Nova brošura „The Best of Poreč Riviera“ – Izbor najbolje enogastro ponude Poreštine na jednom mjestu

rošini

Kreće gradnja kanalizacije u Antoncima. Donosimo obavijest za mještane