in

Petkom u pet u Poreču – S Harryjem Potterom putujemo u Hogwarts!

Foto Gradska knjižnica Poreč

Čarobnjačka škola, tajni hodnici koji mirišu na prošlost, leteće metle, balovi i gozbe, ogrtač koji vas čini nevidljivima, zvijeri i ljudi, bezjaci i čarobnjaci. I jedan dječak bez roditelja, skroman i iskren, hrabar i uporan, koji se neustrašivo probija kroz sve nepravde koje doživljava. Harry Potter.

Knjige o ovom dječaku mnogima su bile važan dio odrastanja. Mnogi su ih i po nekoliko puta iščitavali i uvijek s radošću nanovo gledali filmove i maštali da su dio hogwartske priče. Čime nas to privlače mali čarobnjaci, djeluje li i na nas magija kojom oni mijenjaju svijet oko sebe? Bježimo li i sami u te čudesne svjetove kako bismo se s malim čarobnjacima hrabro borili protiv zla koje prijeti čovječanstvu?

Gradska knjižnica Poreč poziva na novu kreativnu radionicu „Putujemo u Hogwarts“, koja će se održati u petak, 1. travnja u 17 sati na prvom katu Odjela za djecu i mlade. Zbog ograničenog broja polaznika svoj dolazak potrebno je najaviti najkasnije do četvrtaka u 19 sati na broj telefona 434-196.

Nakon radionice djeca će imati priliku pogledati izložbu svjetskih izdanja serijala „Harry Potter“. Više pročitajte na: https://www.knjiznicaporec.hr/2022/03/super-vijest-za-male-i-velike-ljubitelje-harryja-pottera/

Foto Elvis Berton slike izložba umjetnik pazin

Otvorenje izložbe pazinskog umjetnika Elvisa Bertona ”Clean Up After Your Dog” u Galeriji Galženica

pixabay nevrijeme oblaci

DHMZ: Stiže obilna kiša, jak vjetar i pad temperature zraka