in

Počinju koncerti u porečkoj Eufrazijani – 58. sezonu otvaraju Zagrebački solisti

Zagrebački solisti nastupaju u Eufrazijani

Sezona koncerata u Eufrazijevoj bazilici ove godine slavi svoje 58. izdanje, a ljubitelje klasične glazbe na svečanom koncertu otvaranja koji će se održati u utorak, 9. srpnja, u 21 sat u porečkoj katedrali očekuje plava poslastica – koncert Zagrebačkih solista.

Više od pola stoljeća glazba i arhitektura spajaju se u ovom prostoru stvarajući sinergiju koja očarava generacije ljubitelja klasične glazbe. Mnogi još pamte impresivan nastup Zagrebačkih solista tijekom otvaranja 50. izdanja sezone koncerata u Eufrazijani, te će publika sigurno uživati i u predstojećem nastupu.

Zagrebački solisti trenutno nastupaju u sastavu: Sreten Krstić, koncertni majstor, Krunoslav Marić, Đana Kahriman, Saki Kodama, Davor Philips, Ivan Novinc, Mislav Pavlin na violinama, Hrvoje Philips, Marko Otmačić na violama, Smiljan Mrčela i Jasen Chelfi na violončelu, te Mario Ivelja na kontrabasu.

Šezdeset i pet godina uspješnoga djelovanja ovoga renomiranog hrvatskog ansambla klasične glazbe može se zahvaliti brojnim sjajnim glazbenicima koji su, u određenome razdoblju, zauzimali mjesto članova Zagrebačkih solista, a ono što sve članove – prošle, sadašnje i buduće, sasvim sigurno ujedinjuje, jest vrhunska razina i discipliniranost u vještini kojom se bave te nepresušan entuzijazam i ljubav prema glazbi, a napose komornome muziciranju, priopćeno je iz Grada Poreča.

U Poreču su još nastupali i tijekom nekoliko izdanja međunarodnog violončelističkog natjecanja „Antonio Janigro“, a slavni je maestro i sam bio umjetnički voditelj ovog ansambla kada je osnovan 1953. godine.

Organizator je Pučko otvoreno učilište Poreč.

Istramet: Istru stresao iznenadni NEVERIN s čak 4.000 šajeta – bio je to tek uvod u ono što slijedi

BEER FEST – Pivska fešta na tarskoj Lanterni 8. i 9. srpnja