in

POLICIJA upozorava: Biciklističke utrke zatvaraju promet na području Umaga i Poreča

Ilustracija

Ovog tjedna na području Istre odvijaju se dvije biciklističke utrke pa policija poziva sudionike u prometu na oprez i pridržavanje uputa ovlaštenih osoba

U srijedu, 4. ožujka, u vremenu od 11 do 15 sati, održat će se međunarodna cestovna biciklistička utrke pod nazivom ”Trofej Umaga”, na kojoj sudjeluje oko 150 biciklista, prateće službe i osiguranje. Utrka će se održati na itinereru: Umag – Stella Maris – Zambratija – Savudrija – Sv. Marija na Krasu – Umag.

U nedjelju, 8. ožujka, od 11 do 15 sati održat će biciklistička utrka ”Trofej Poreč” na itinereru: Poreč – D75 – Tar – Labinci – Gedići – Kukci – Tar (7 krugova).

Zbog održavanja biciklističkih utrka policijski službenici i redari povremeno će zatvarati dionice cesta na kojima će se odvijati utrka, kao i mjesta starta i cilja pa stoga pozivamo sve vozače motornih vozila koji se nađu na pravcu održavanja biciklističke utrke da postupaju po uputama i zapovijedima policije i drugih osoba u organizaciji, odnosno da uspore i zaustave vozila do prolaska biciklista.

Također policija upozorava sudionike u prometu da se biciklistička utrka održava u uvjetima privremenog zatvaranja cesta i  zaustavljanja prometa neposredno prije nailaska i prolaska biciklista, međutim moguća su zaostajanja biciklista koja sudjeluju u utrci pa je potrebno povećati oprez i obratiti pozornost na sve bicikliste u prometu. (Izvor Policijska uprava istarska)

ISTRAPEDIA: Novi dizajn i sadržaji stranica istarske internetske enciklopedije

VIŽINADA: Općina dobila bespovratna sredstva za uređenje vatrogasnog spremišta