in

POREČ: Svjetski dan zaštite okoliša uz novu eko akciju s Bioistrom

Bioistri Poreč, podružnici Udruge za promicanje održivog razvoja i kvalitete života Bio Istra, nikad nije potreban poseban povod za organiziranje akcija s ekološkim, radnim i(li) edukativnim predznakom. No, treće radno – edukativno druženje u budućoj Eko – oazi na Grbinovici kraj Poreča, odlično se “poklopilo” sa Svjetskim danom zaštite okoliša, koji će ovom prigodom biti obilježen. Upravo na taj dan, u subotu (5. lipnja), članovi udruge će tijekom poslijepodneva nastaviti s formiranjem i uređivanjem šumske učionice i ekološke radionice na otvorenom. Pripremljen je niz zanimljivih sadržaja, a dobrodošli su svi građani, odrasli i djeca.

– Ovom ćemo se prigodom prvenstveno baviti izradom visokih gredica i namještaja od paleta. Cilj je da naša oaza u bliskoj budućnosti postane oaza svih građana, kroz kina na otvorenom, šumske učionice za najmlađe i one malo starije te, općenito, mjesto na kojem ćemo se svi moći podružiti i štogod naučiti. Oko 19 sati kreće eko-party za ekipu, kojim ćemo proslaviti Svjetski dan zaštite okoliša, kazala je koordinatorica porečke podružnice Lilien Sinožić.

– U sklopu akcije ćemo nastaviti raditi na projektu EKOSFERA POREČ, govoriti o permakulturi i dizajniranju prostora, crtati mandalu i isplanirati položaj visokih gredica u našoj eko oazi. A sve to kako bismo razmjenom znanja i informacija postajali sve bolji u kreiranju održivosti prostora i održivog upravljanja, napomenula je predsjednica Bio Istre Vlasta Radoičić.

Ukoliko vremenske prilike ostanu povoljne, okupljanje je predviđeno u 16.30 sati na parkiralištu kod groblja (Žatika), odakle će sudionici zajedno krenuti prema ekološkom imanju na Grbinovici. Radi sigurnosti svih koji se pridruže i poštivanja protuepidemioloških mjera, formirat će se grupe od po pet osoba, a svima će biti na raspolaganju jednokratne rukavice, maske i voda za piće.

– Zainteresirane molimo da svoj dolazak potvrde e-mailom na adrese info@bioistra.hr ili office@bioistra.hr odnosno aplikacijom Messenger. Također ih molimo da odjenu radnu odjeću, ponesu alat i rukavice, a mogu i sklopive stolice. Veselimo se svladavanju novih tehnika, edukaciji i zajedničkom radnom druženju, poručili su iz Bio Istre.

Izvor Bio Istra Poreč

Predstavljen vodič Gault&Millau Croatia 2021: Za chefa godine izabran Fabricio Vežnaver iz Zambratije, trofej i kuharici iz Novigrada

ZAKLADA ISTRA: Proveden anketa o korporativnoj filantropiji u Istarskoj županiji