in

POREČ: U Galiji 27. studenog predavanje dr. Mamontova o prevenciji raka prostate

Dr. Mamontov lani u Poreču

U suradnji Zdravog grada Poreč i Kluba umirovljenika Galija održat će se 27. studenog u 17.30 sati predavanje dr. Predraga Mamontova, poznatog i cijenjenog urologa iz Rovinja, o muškom zdravlju i prevenciji poteškoća s prostatom.

Ovo je još jedno predavanje kojim se kontinuirano  senzibiliziraju muškarci da brinu o zdravlju, ali i članovi njihovih obitelji da ih motiviraju na redovne preglede i brigu o vlastitom zdravlju.

Dr. Mamontov je predsjednik udruge “Martišnjak z muštaci”, osnovane u Rovinju 2017. godine na tragu globalne javnozdravstvene inicijative Movember, fondacije osnovane 2003. godine u Australiji, koja je aktivna u 21 zemlji svijeta, a svrstana je među 100 najvećih nevladinih, neprofitabilnih udruga i financira 1.200 važnih projekata.

Glavni cilj udruge je na edukativan, zanimljiv i zabavan način podići svijest o muškim bolestima modernog doba, prvenstveno misleći na tumore prostate i testisa te psihičke poremećaje koji dovode do samoubojstava.

Udruga je tijekom protekle tri godine organizirala preko 60 radionica u više gradova i općina Istarske županije kao i dvadesetak radionica za učenike rovinjskih osnovnih i srednjih škola.

Fešta u subotu: Sretan 25. rođendan LIMENOJ GLAZBI VIŽINADA! Donosimo priču kako su počeli i tko ih je sve vodio

POREČ: Prepuni Veli Jože dočekao sinoć Petra Grašu – svi su se ujedinili za pomoć obiteljima Bašić i Tamburin