in

POREČKA GALIJA otvorila vrata: Klub umirovljenika opet radi – ali uz ograničenja

Klub umirovljenika Galija, smješten na Trgu Joakima Rakovca u Poreču, otvorio je svoja vrata svim članovima nakon gotovo 6 mjeseci pauze.

Predsjednik udruge umirovljenika Galija Franc Dobrilović podsjetio je svoje članove da su objekt zatvorili za sve aktivnosti i druženja 10. ožujka zbog koronavirusa. Nakon toga radili su tek utorkom i petkom po nekoliko sati.

-Rukovodstvo Galije imalo je namjeru da se nakon ljetnih mjeseci (srpanj i kolovoz) otvori objekt a od 1. listopada i uvesti neke nove aktivnosti. Nažalost, situacija s tom bolešću je i dalje neizvjesna, pa smo stoga zaključili da do daljnjeg nećemo uvoditi grupne aktivnosti, već ćemo dnevno pratiti situaciju.

Mi članovi udruge Galija ljudi smo treće životne dobi, rizična smo skupina. Zato smatramo da si ne smijemo dozvoliti nikakav rizik da se netko zarazi, ni da se bolest unese među naše članstvo. Pojedini članovi su i u tom periodu pohađali jogu i taj chi, kao i nordijsko hodanje, ali organizirano na otvorenom prostoru.

Joga će se i dalje organizirati ali u većem prostoru i to u hotelu “Pinija” uz sve mjere predostrožnosti. Stoga, oni koji žele mogu se priključiti po istoj cijeni kao u Galiji, a razliku ćemo kompenzirati. Isto vrijedi i za taj chi, a ako se organizira nordijsko hodanje – zainteresirani se mogu uključiti, istaknuo je predsjednik.

Pa je tako Galija od 1. rujna otvorena radnim danom od 9 do 12 sati, i to na način da se unutar zatvorenog prostora OBAVEZNO DRŽI DISTANCA. U GALIJU OBAVEZNO ULAZITI S MASKAMA I DEZINFICIRATI RUKE.

Za sada će u Galiji biti moguće dobiti potrebne informacije, popiti kavu, pročitati dnevne novine ili posuditi knjigu iz bogate biblioteke ili čitati u prostoru Galije, družiti se ili bolje rečeno “potrošiti vrijeme”.

Dvaput mjesečno moći će se mjeriti šećer, tlak i kolesterol, jer se u Dom zdravlja teže ulazi. Pratit će se situacija i već prema mogućnostima uvoditi pojedine aktivnosti kao što su informatika, dramsku grupu, zbor i drugo, najavio je Dobrilović.

Do kraja tjedna definirat će se mjere za ugostitelje

Država rasprodaje vozila i imovinu – Mercedes se može kupiti za samo 1.800 kuna