in

Ribarska zadruga ISTRA traži partnere – ribare koji su zainteresirani za otkup ribe

Ribarska zadruga Istra - Foto Tanja Kocijančić

Ribarska zadruga Istra, koja ima sjedište u Poslovnoj zoni Labinci u Općini Kaštelir-Labinci, traži nove poslovne partnere. Poziv je upućen prvenstveno ribarima iz Istarske i Primorsko-goranske županije koji su zainteresirani za prodaju svojih ulova zadruzi koja im jamči sigurna i redovita plaćanja. Riba i riblji proizvodi namijenjeni su izvozu u države Europske unije.

Ribarska zadruga Istra – Foto Tanja Kocijančić

Za sve informacije zainteresirani se mogu obratiti na telefon 091 4431241 ili na e-mail info@riba-istra.hr

Ribarsku zadrugu osnovalo je 24. travnja 2004. godine 90 ribara sa sjeverno-zapadne obale Istre. Razlog udruživanja je tada prvenstveno bila želja ribara za meliorizacijom i unaprjeđenjem njihovog položaja, a sekundarna namjera stvaranja funkcionalne i jake ribarske organizacije, te za izgradnju prihvatno-distributivnog centra kao potrebne infrastrukture s pripadajućom logistikom za izvoz naše ribe, kao i za povoljniju nabavu opreme i repromaterijala.

Danas je zadruga svojim aktivnostima postala nezaobilazni čimbenik kako na tržištu ribe tako i u ribarskom sektoru u Istarskoj županiji i šire. Zadruga upravlja i Veletržnicom ribe u Poreču, koncesionar je ribarskih luka Santa Marina i Tarska uvala i nositelj projekta njenog izgradnje i rekonstrukcije. Samostalno prikuplja i prodaje ribu svojih članova na domaćem i inozemnom tržištu, uvozi i distribuira repromaterijal, opremu i zaštitnu odjeću za ribarstvo, članica je i suosnivačica Istarskog regionalnog zadružnog saveza i raspolaže s pogonom za preradu ribe i morskih organizma u poslovnoj zoni Labinci.

Ribarska zadruga Istra – Foto Tanja Kocijančić
Ribarska zadruga Istra – Foto Tanja Kocijančić
Ribarska zadruga Istra – Foto Tanja Kocijančić
Ribarska zadruga Istra – Foto Tanja Kocijančić

Velika akcija čišćenja podmorja i promocija ronjenja u Umagu

Četiri brončane medalje za porečke karatiste