in

Roxanich Wine & Heritage hotel – Promocija novog vina podruma Roxanich „DITE“ uz predstavljanje novog singla Saše Lozara „VRIJEME“

U subotu, 5. rujna 2020. godine, Motovun se ponovno pretvara u najpoželjnije gourmet mjesto uz ovaj poseban Music, Wine & Gourmet event koji spaja dobru glazbu, odličnu hranu i vrhunska vina

Kraj ljeta uvijek je ispunjen malom dozom nostalgičnosti, no novi eno-gastronomski event u Roxanich Wine & Heritage hotelu zaustavit će vrijeme bar na trenutak. Ovu subotu Motovun se ponovno pretvara u gurmansko središte poluotoka gdje se, u eklektičnom ambijentu koji spaja sadašnjost i prošlost s prekrasnim pogledom na dolinu rijeke Mirne, može prepustiti hedonističkim užicima.

Roxanich Wine & Heritage hotel priprema pravu poslasticu za sva osjetila „Music, Wine & Gourmet Event“, na kojem će se predstaviti nova etiketa iz podruma Roxanich, nazvana DITE. Vino koje je nastalo kao produkt dugogodišnje želje Mladena Rožanića, vinara, vizionara i tvorca vinskoga brenda Roxanich, da spoji dvije najznačajnije hrvatske crvene sorte, a time i dva najveća hrvatska poluotoka. Riječ je dakako o teranu i dingaču, odnosno Istri i Pelješcu, nešto što još nitko nikad u povijesti hrvatske vinske scene nije napravio.

Novo vino DITE 2015 sastoji se od 50% dingača i 50% terana, na taj je način dingač obogaćen svježinom iz teranovih kiselina, dok je teran dobio strukturu i tijelo dingača. Obje berbe su iz 2015. godine, a ukupna količina proizvedenog vina je 40hL. Dingač je odležao četiri pune godine u bačvama u kombinaciji barrique (225L) i tonneau (500L), podjednako je odležao i teran, ali u velikoj hrastovoj bačvi od 20hL. Šest mjeseci prije planiranog buteljiranja dvije su se vinske mase sljubile u jednu i krajem travnja 2020. godine buteljiralo se DITE 2015.

Na dan događanja, tematske vinske degustacije i obilasci podruma Roxanich bit će mogući od 11.00 pa do 17.00 sati s posebnim  naglaskom na novo DITE i limitirane etikete ROXANICH.

S početkom u 18.00 sati, glazbenu poslasticu na eventu „Music, Wine & Gourmet Bites“ donosi Saša Lozar koji će ekskluzivnom premijerom predstaviti svoj najnoviji singl „Vrijeme“. S pop – funky singlom „Vrijeme“, Saša Lozar ostaje vjeran svom izričaju, autentičan, originalan i vokalno nepredvidiv. Pjesma nosi dašak 90-ih, u pravoj pop-funky maniri te ostaje u ritmu koji postaje zaštitni znak mulitalentiranog glazbenika, a dakako sve će bit dodatno začinjeno zakuskom i vrhunskim vinom.

Program dana:

11.00 – 17.00 Tematska vinska degustacija / 220,00 kn po osobi

18.00 – 22.00 Music, Wine & Gourmet Bites / 380,00 kn po osobi

Zbog mjera prevencije širenja zaraze COVID 19, obavezna je prethodna rezervacija na reservations@roxanich.hr ili 052/205-700. Broj mjesta je ograničen.

PROMO

Ponuda poslova u ISTRI – Traže se građevinski radnici, marketinškog menadžera, konobare, programere…

ISTRA – Novih 4 pozitivnih – Zbog toga zatvoren vrtić