in

Svjetski dan zaštite okoliša u Poreču s Koradom Korlevićem

Korado Korlević - Foto Adris

Usluga Poreč ove će godine obilježiti Svjetski dan zaštite okoliša pozivajući sve građane da se u petak,  3. lipnja, pridruže javnom razgovoru s Koradom Korlevićem na temu zaštite okoliša. Događaj će se održati na Trgu slobode Poreč, s početkom u 10 sati.

U razgovoru  će voditeljica Jelena Vitasović saznati što nam Korado Korlević ima za reći o zaštiti okoliša i posljedicama ekološke zagađenosti. Naime, naš poznati astronom i znanstvenik već se 2000. godine zalagao  za postavljanje ekološke rasvjete koja je danas postala standard u Istri, ali i susretao se sa drugim elementima zagađenja okoliša o čemu ćemo više saznati u neposrednom razgovoru u petak.

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972.) posvećene okolišu, na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP).

Obilježavanjem Dana zaštite okoliša diljem svijeta, Program Ujedinjenih naroda za okoliš nastoji istaknuti glavne okolišne probleme i omogućiti svima da shvate svoju vlastitu ulogu i odgovornost u razmišljanju i djelovanju s ciljem održivog razvoja našeg okoliša.

Usluga Poreč se pridružuje svima koji će u svijetu obilježiti Dan zaštite okoliša a sve  kako bi svojim građanima na zanimljiv i dostupan način pružila nove informacije i dodatno ih educirala ili nadahnula na nove ekološke akcije i poglede.

Izvor Usluga Poreč

Klub ritmičko sportske gimnastike Poreč

POREČ/VRSAR: Petra Belević i Gresa Ramadani ovjenčane medaljama na Prvenstvu Hrvatske

Orkestar mladih iz Njemačke stiže u Tar - Foto TZ Tar-Vabriga

LIPANJ U TARU: Utrka, koncert, Festival uličnih čarobnjaka i biciklijada