in

TAR: 23. lipnja koncert mladog pijaniste Eneja Blažeka

Zajednica Talijana “Giovanni Palma” Tar organizira u nedjelju, 23. lipnja, s početkom u 21 sat i svom sjedištu koncert mladog pijeniste Eneja Blažeka.

Na repertoaru će biti poznate skladbe klasične glazbe raznih kompozitora poput Beethovena, Bacha, Liszta i drugih.

Enej Blažek rođen je 4. srpnja 1995. u Kopru. Započeo je glazbeno obrazovanje klavira s 11 godina. Pohađao je osnovnu i srednju glazbenu školu u Kopru u klasi profesorice Valentine Češnjevar. Maturirao je kod iste profesorice 2014. godine u Umjetničkoj gimnaziji u Kopru.

Trenutno je student pete godine Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, u klasi izv. prof. Vladimira Babina. Sudjelovao je na dva državna natjecanja u Sloveniji na kojima je osvojio 3. nagradu u Vrhniki i 2. nagradu u Idriji. U sastavu klavirskog dua s Mateom Žmakom osvojio je nekoliko nagrada: specijalnu nagradu za osvojen maksimalan broj bodova u Tivtu (Crna Gora), prve nagrade na regionalnim natjecanjima(2015. i 2016.) u Zagrebu, prva nagrada na državnom natjecanju 2015.g. u Zagrebu, drugu nagradu na državnom natjecanju 2016. u Zagrebu, prve nagrade na međunarodnim natjecanjima u Ohridu (Makedonija), Bijeljini (Bosna i Hercegovina), Radlje ob Dravi (Slovenija); drugu nagradu u Beogradu (Srbija), Novi Gorici (Slovenija), treću nagradu u Rimu (Italija)…

Također je s klavirskim duom sudjelovao na natjecanju “Lions Grand Prix” u Rijeci 2015., osvojivši nagradu publike i nagradu za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog skladatelja. Bio je na raznim seminarima kod uglednih profesora(Ruben Dalibaltayan, Kevin Robert Orr, Konstantin Bogino). Nastupao je kao solist, korepetitor i u komornom sastavu diljem Slovenije (Koper, Ljubljana, Piran, Izola, Postojna, Sežana, Maribor) i izvan Slovenije (Trst, Rim, Ohrid, Rijeka, Zagreb, Split, Beograd).

Dobitnik je nagrade Hrvatske Akademije Znanosti i Umjetnosti «Oskar znanja» za 2015.

NOVIGRAD: Polaganjem vijenca obilježen Dan antifašističke borbe

ISTRAMET najavljuje nevrijeme: Izdano najjače upozorenje za dijelove Hrvatske i Italije!