in

U Grožnjanu će se spremiti VREMENSKA KAPSULA koja će se otvoriti 2049. godine!

U Grožnjanu je u tijeku program Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanju. U sklopu Međunarodne škole arhitekture 9. kolovoza u 18 sati pohranit će se i vremenska kapsula koja će se otvoriti 2049. godine.
Sudionici Međunarodne škole arhitekture materijalizirat će svoje vizije u zbirku ideja i poruka pohranjenoj u vremenskoj kapsuli koja će biti javno objavljena 2049. godine. Na vizijama za vremensku kapsulu sudjelovali su renomirani arhitekti: Yui i Takaharu Tezuka iz Tokija, David Mikhail iz Londona, Eva Alvarez i Carlos Gomez iz Valencije, Juan Freire iz Mexico Cityja, Malgorza Kadziela i Katarzyna Ujma-Wasowicz iz Katowica, Antonino Saggio iz Rima i Krešimir Rogina iz Zagreba. 
Primjerice, Yui i Takaharu Tezuka, arhitekti-inovatori, osmisli su otvoreni, kružni dječji vrtić, Fuji Kindergarten, koji se smatra za jedan od najboljih vrtića na svijetu. Bračni par Takaharu čest je gost Međunarodne škole arhitekture u Grožnjanu te su i vodeći predavači i na ovogodišnjoj školi uz Vinka Penezića i Krešimira Roginu.

Kako Međunarodna škola arhitekture u Grožnjanu slavi svoju tridesetu obljetnicu, u vrijeme održavanja škole do 10. kolovoza kroz dijalog s predavačima sa svih strana svijeta o budućnosti arhitektonske prakse inicirat će izradu svojevrsnog manifesta u vremenskoj kapsuli koja će biti utkana u temelj budućeg kulturnog centra te otvorena za trideset godina, 10. kolovoza 2049. godine.


U isto vrijeme dok arhitekti materijaliziraju svoje vizije u zbirku ideja za vremensku kapsulu, u Grožnjanu se odvija i tečaj Live electronics koju vode Filip Merčep i Alex Brajković iz Hrvatske te Luka Batista porijeklom iz Slovenije, a naučena znanja s tečaja polaznici će publici prezentirati 8. kolovoza u 20.30 sati.

FUNTANA: 9. kolovoza otvara se izložba NAIVA U ISTRI

TRAGIČAN KRAJ POTRAGE: Policijski inspektor pronađen bez života u moru