in

U lovu na Guinessov rekord: Trst želi najvećim valcerom na svijetu preteći Tuzlu

U subotu, 15. prosinca, u 18 sati na znamenitom Trgu jedinstva (Piazza Unita’) Trst će drugu godinu za redom pokušati ući u Guinessovu knjigu rekorda s najvećim valcerom na svijetu. Ili bolje reći, treba se okupiti jako puno parova koji istovremeno plešu na jednom mjestu. Glavni cilj je potući dosadašnji rekord, ostvaren 2010. godine u Tuzli u Bosni i Hercegovini, gdje je istovremeno plesalo 1.510 parova, piše portal TriesteCafe.it.

Dakle, iduće subotu mora plesati najmanje 1.511 prijavljenih parova, kako bi rekord bio valjan.

Trst je objavio da je „friendly“ prema svim kombinacijama, pa parovi koji žele sudjelovati mogu biti žensko-muški, žensko-ženski i muško-muški. Ovako su šanse za uspjeh sigurno veće.

Prijave zainteresiranih startale su jučer, a moguće su na gradskom infopunktu na Trgu jedinstva, u trgovini 3 na Ponterossu ili slanjem e-maila na prenotazione@daimes.com. Upisi su mogući zaključno do 15. prosinca. Svi koji se prijave dobit će prigodne prsluke i narukvice s brojevima koje obavezno moraju imati na sebi. Sve upute zainteresirani će dobiti prilikom prijave. Parovi se moraju na trgu pojaviti najkasnije u 17 sati, a sat vremena nakon toga oglasit će se signal za početak valcera. Sve će budno pratiti suci i osoblje zaduženo za mjerenje vremena, pišeTriesteCafe.it.

Podsjetimo da su prošle godine u Trst stigla čak 1.292 para iz cijele Italije i susjednih država. Najmasovniji valcer u Italiji bio je posebna atrakcija koju je na jednom od najljepših trgova u toj zemlji pratilo više od pet tisuća posjetitelja. No, ova inicijativa gradskog odjela za turizam ipak nije urodila plodom, jer je nedostajalo 219 parova za ulazak u knjigu Guinessovih rekorda.

Trst se na veliko priprema za veliki pothvat, za svoju drugu veliku šansu, a mi držimo palčeve da im to u subotu konačno i uspije!

Porečki Advent: Vilenjakinje, Slovko i mnoštvo radionica za najmlađe

Porečki Advent: Vilenjakinje, Slovko i mnoštvo radionica za najmlađe

umirovljenici ITU na Adventu u Poreču

Poreč: Održana plesna večer u Klubu umirovljenika Galija