in

U Poreču 3. lipnja konferencija “Novosti u realizaciji GOLF projekata u Hrvatskoj”

Golf turizam jedan je od najkonkurentnijih i najprofitabilnijih oblika turizma u svijetu

U Hrvatskoj se  planira izgraditi 30 visokokvalitetnih golf igrališta do 2030. Danas ih diljem zemlje ima šest, uz još četiri golf centra i sedam vježbališta. Golf je danas globalno popularan s oko 60 milijuna igrača i 32 tisuće igrališta u svijetu, koji su postali sastavni dio turističke ponude svih razvijenih zemalja.

Konferencija o golf turizmu pod nazivom ,,Novosti u realizaciji golf projekata u Hrvatskoj“, održat će se u hotelu Parentium u Poreču, 3. lipnja. Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministartva turizma i ostalih nadležnih ministarstava Vlade RH, Središnjeg državnog ureda za Sport, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatskog olimpijskog odbora, Udruge gradova, Grada Poreča i Općine Funtana. Partneri su Istarska turistička zajednica, Turistička zajednica Poreča, Turistička zajednica Funtane, Hrvatski golf savez, Istarski golf savez, Golf klub Parentium, Institut za turizam i UHPA. Organizator konferencije je D.S. Golf, partner u organizaciji Julius Rose, a predsjednik  organizacijskog odbora Dražen Slamar. Cilj je informiranje i edukacija svih zainteresiranih o jednom od najkonkurentnijih i najprofitabilnijih oblika turizma u svijetu.

Akcijski plan razvoja golf ponude izrađen je 2017. godine i zasniva se na Strategiji razvoja hrvatskog turizma do 2020., u kojoj je golf označen jednim od važnijih hrvatskih turističkih proizvoda. Glavnim mjerama u provođenju Akcijskog plana predviđeno je održavanje Golg konferencija. Prošle godine su održane dvije konferencije. U 2019. godini planirane su tri konferencije: u Opatiji, Poreču i Zaprešiću, a održavaju se na lokacijama budućih golf igrališta, istaknuo je Dražen Slamar.

Konferencijom se želi približiti ovaj atraktivan i profitabilan sektor turizma i sporta, kako javnosti, tako i svim dionicima uključenim u razvoj golfa. Svrha je i obrazovanje administracije od državne do lokalne razine o pojedinim aspektima golfa kako bi se ubrzali procesi izdavanja potrebnih rješenja, dozvola i drugih poslova potrebnih za izgradnju golf igrališta i privlačenje investitora.

Programom je planirano nekoliko edukativnih predavanja najkompetetnijih stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva. Na dvije panel rasprave, u kojima sudjeluju predstavnici nadležnih ministarstava i pojedinih realiziranih i planiranih projekata, obradit će se aktualne teme trenutnog razvoja i poslovanja te predstaviti ciljeve kojima težimo.

Konferencija u Poreču koncipirana je u dva dijela. U prvom dijelu kroz tri stručna predavanja ukazat će se na očekivane učinke realizacije golf kompleksa na turizam regije, gospodarski rast i ostale doprinose lokalnoj zajednici. U prvoj panel raspravi će nadležne osobe ministarstava i lokalne zajednice predstaviti značajne aktivnosti ministartava i Vlade s ciljem brže i lakše realizacije golf projekata.

U drugom dijelu predstavit će se pozitivne primjere kojima se teži: odlična poslovanja Golf igrališta u Savudriji, u Gradu/Italija te destinaciji Belek/Antalya u Turskoj. U panel raspravi će golf i turistički stručnjaci ukazati na najvažnije i najhitnije postupke kako bi dostigli željenje ciljeve.

Dobitnik porečke Povelje “30. april” – MIRO DODIĆ utkao dio svog života u razvoj Poreštine

Izbori za vijeća mjesnih odbora u NOVIGRADU: Apsolutna pobjeda IDS-a – Pogledajte sve rezultate