in

U Rovinju 23. lipnja ARTISTICO: Umjetnosti i dizajn kroz instalacije, izložbe i art market

U nedjelju, 23. lipnja, na rovinjskoj rivi održat će se prvi od šest termina festivala nekonvencionalne umjetničke produkcije i dizajna ARTISTICO, koji će javnosti predstaviti drugačije i nesvakidašnje umjetničke sadržaje, jedinstvene radove i proizvode domaćih i stranih autora. Nasuprot komercijalne ponude, Artistico nudi raznovrsan program koji posjetiteljima približava umjetnički rad te potiče njihove vlastite kreativne snage: od umjetničkih izložbi i radionica, preko art marketa do instalacija koje su u interakciji s publikom, kao i sadržaja posebno osmišljenih za najmlađe posjetitelje.


Artistico umjetnost dovodi publici kroz različite sadržaje: samostalne i skupne izložbe (IZLOŽI SE) i izložbeno-prodajni sajam nekonvencionalnih umjetničkih predmeta (ART MARKET). Kako publika ne bi ostala u ulozi promatrača, Artistico je pripremio različite aktivnosti i radionice za sve uzraste (CREATE YOUR OWN, STOP AND PAINT!).

Zanimljiva interaktivna instalacija kojom posjetitelji postaju autori, omogućit će stvaranje jedinstvene, nikad do sada ispričane priče (TYPEWRITER STORY), a svima koji se sami žele okušati u spontanom umjetničkom izražavanju na raspolaganju su brojna iznenađenja koja će vas iznenaditi, začuditi ali prije svega, dobro zabaviti.

Budući da Artistico redovno ugošćuje i različite projekte, i ove će godine u sklopu festivala biti predstavljen REkreatorov projekt – KNJIGOLOVAC koji će organizirati sakupljanje i besplatnu posudbu već prikupljenih knjiga, te art projekt PAPERGIRL, neobičan koncept širenja umjetnosti kroz prikupljanje i besplatnu podjelu likovnih radova posjetiteljima i prolaznicima.

Kako je doživljaj umjetnosti na Artisticu drugačiji, a pristup opušteniji, DNEVNI BORAVAK će ponuditi mjesto za međusobno druženje, upoznavanje s umjetnicima te razmjenu ideja i iskustva.

Kao najveći i posve nesputani kreativci – djeca će u sklopu JUNIOR ART CORNERA dobiti svoj posebno osmišljen i opremljen prostor koji pobuđuje i razvija maštu i kretivnost. Ove je godine po prvi puta Artistico poprimio međunarodni karkter te će u svakom od termina predstaviti 20-ak izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Italije.

Sljedeći datumi održavanja su: 07.07., 21.07., 04.08., 16.08. i 07.09. a umjetnici i kreativci zainteresirani za izlaganje, mogu se prijaviti za sudjelovanje putem putem službene stranice festivala, facebook stranice ili e-mail adrese: artistico.rovinj@gmail.com.

FUNTANA: Dan otvorenih vrata novog kampa Premium Camping Resort 5* uz zabavu za djecu i besplatne koncerte

Počela Giostra – Poreč se vratio u doba baroka