in

U SRIJEDU prometna akcija kontrole tehničke ispravnosti vozila

Foto MUP

Djelatnici Postaje prometne policije Pula će sutra od 9 do 11 sati na Trgu na mostu provesti prometno-preventivnu akciju ”Kontrola tehničke ispravnosti vozila”

U sklopu akcije Dani tehničke ispravnosti vozila 2020. koja se održava ovog tjedna, djelatnici Postaje prometne policije Pula će u srijedu, 25. studenoga od 9 do 11 sati, provesti prometno-preventivnu akciju ”Kontrola tehničke ispravnosti vozila”.

Cilj prometne akcije je smanjiti broj prometnih nesreća i stradavanje sudionika  uzrokovanih tehničkom neispravnošću vozila, odnosno  povećati razinu tehničke ispravnosti vozila i povećati prometnu kulturu te  poštivanje prometnih propisa od strane vozača. Između ostalog, naglasak će biti i na ispravnosti dnevnih ili kratkih svjetala, s obzirom da ona moraju biti upaljena na vozilima od 1. studenoga do 31. ožujka 2021. godine.

Prometna akcija će se provoditi zajedno sa djelatnicima HAK-a  Pula – Rovinj, koji će u akciju uključiti servisne savjetnike koji će vizualnim pregledima vozila utvrđivati tehničku neispravnost te automehaničare koji će otkloniti sitne kvarove. Prioritetno će se vršiti kontrola svjetlosne signalizacije na vozilima, a automehaničari – autoelektričari će besplatno zamijeniti neispravne sijalice. Osim toga, vozačima će se dijeliti korisni savjeti o važnosti tehničke ispravnosti vozila te će ih se  informirati o mogućnosti  odlaska na  besplatni tehnički pregled.

Djeca ispunila porečko kazalište – odigrane predstave u sklopu EU projekta „Volim zdravo, volim ribu“ i „More na pjatu“

Slovenska vlada traži kaznu od 10.000 eura za one koji krše epidemiološke mjere