in

VIŽINADA: U subotu Ex tempore “Ars sacra”

Ex tempore 2019.

VIŽINADA: U subotu Ex tempore "Ars sacra"

U Vižinadi se u subotu, 26. rujna, održava slikarski ex tempore “Ars sacra” u organizaciji lokalne Zajednice Talijana. Događaj ima originalan karakter, jer je jedan od rijetkih posvećen temi sakralne umjetnosti.
Otiskivanje platna već je u tijeku i završit će u petak 25. rujna u Vižinadi i Puli.
U Vižinadi je još uvijek moguće pečatirati platna u sjedištu Zajednice Talijana između 10 i 11 i od 9 do 14 u uredu Turističke zajednice. U Puli je pak registracija moguća u Galeriji “Milotić”, u Ulici 43. istarske divizije od 10 do 13 sati, a popodne po dogovoru telefonom, pozivom na 098 255 901.
Svaki sudionik može pečatirati najviše dva platna. Teme su i ove godine dvije – slobodna i religijske teme. Veličina platna ne smije biti manja od 50 x 50 cm niti veća od 100 x 100 cm.
Radovi će biti izloženi u subotu, 26. rujna, na Battistellinoj šterni na glavnom trgu u srcu Vižinade od 12 do 15.30 sati.
Žiri, sastavljen od predsjednice Lorelle Limoncin Toth, uz koju će kao članovi biti Marino Baldini i Ester Diklić, dodijelit će tri nagrade.
Prvu nagradu, vrijednu 2.500 kuna, osigurao je domaćin, Zajednica Talijana Visinada. Općina Vižinada predat će drugu nagradu od 1.000 kuna, dok će treću nagradu od 500 kuna osigurati Turistička zajednica Vižinada.
Svečana dodjela održat će se istog dana u 17 sati na Battistellinoj šterni.
Događaj će se održati u skladu s mjerama i preporukama propisanim za sprečavanje širenja virusa Covid-9.
U slučaju lošeg vremena ex tempore će se održati na terasi prekrivenoj plavom tendom, tzv. “stara ošterija”, smještenoj ispred zgrade Općine.

POREČ: Otvoren Crofish - sajam s 280 poznatih svjetskih brendova u ribarstvu - posjetitelje čeka i bogat popratni program

POREČ: Otkazan ribarski sajam CROFISH

ISTRAMET: JUGO DIVLJA - Potop na matuljskom području

DHMZ upozorava: Stiže promjena vremena koja će posebno pogoditi Jadran