in

VRSARSKE GOLOŽECE – Bliži se proljetno izdanje gourmet manifestacije posvećene istarskim delicijama

Vrsarske goložece - Foto TZ Vrsar

Za sve ljubitelje autohtone istarske kuhinje i odličnih vina prvi vikend u svibnju donosi posebno iznenađenje. S nestrpljenjem smo dočekali proljetno izdanje gourmet manifestacije Vrsaranske goložece koji će se održati od 6. do 15. svibnja u Vrsaru, a svi koji se baš tada nađu u Istri moći će okusiti  tradicionalne specijalitete spravljene od svježih, lokalnih namirnica, njegujući bogatu tradiciju i kulturu ovoga kraja.

Foto TZ Vrsar - Vrsarske goložece hrana
Foto TZ Vrsar – Vrsarske goložece

Posjetitelji će tako moći uživati u gurmanskim rapsodijama koje će za njih spremati vrsarski restorani Basilico, Bevanda, Dvi palme, Fančita, Goran, Kod Luce, Rotonda i Srdela. Carpaccio od folpi ili dimljene ribe, riblja juha, brodet s palentom, neizostavni brancini ili pak goveđa rebarca u teranu, juneća tagliata, pljukanci s pancetom i istarski pršut samo su neki od brojnih specijaliteta koji će zasigurno oduševiti i ona najzahtjevnija nepca. Svaki restoran nudi dva menija koji se sastoje od tri slijeda i čase vina istarskih proizvođača, a mesni ili riblji meni – izbor je samo na vama. Ako još uvijek niste postali zaljubljenik u istarske delicije, prava je prilika da to postanete uz promotivne cijene menija od samo 130 kuna.

Spretno i domišljato spajajući kontinentalnu i mediteransku kuhinju, Vrsarska gourmet ponuda već je dobro poznata i domaćim i stranim posjetiteljima, a posebno se ističe po tradicionalnim receptima koje brižno čuva od zaborava i, prilagođavajući ih suvremenim trendovima, udiše im novi život. Vrhunski gourmet doživljaji samo su jedan od razloga zašto Vrsar, ali i cijela Istra, svake godine privlači sve više stalnih posjetitelja i gostiju.

Nastavljajući tradiciju, za ovo sada već peto izdanje eventa zaslužni su Turistička zajednica općine Vrsar, Udruga ugostitelja Vrsar i turistička kompanija Maistra, a ova zanimljiva gurmet manifestacija samo je jedno od brojnih događanja koja se održavaju i Istri tijekom cijele godine, kontinuirano obogaćujući cjelokupnu ponudu i jačajući poziciju Istre kao nezaobilazne turističke i gourmet destinacije.

Sigurni smo da će svatko pronaći nešto za sebe u ovoj bogatoj gourmet ponudi zato rezervirajte svoje mjesto na vrijeme i prepustite se nezaboravnim užitcima vrhunske vrsarske kuhinje.

Više o samoj manifestaciji pogledajte na linku: https://infovrsar.com/dogadanja/kalendar-dogadanja/vrsaranske-golozece/  ili na facebook stranici događanja Vrsaranske Goložece.

Dan općine Kaštelir-Labinci 2022.

Dan općine Kaštelir-Labinci – Obilježeno 77 godina u slobodi – Okreću se budućnosti i stvaranju još boljih uvjeta života mještana

Neretvanska lađa uplovila u Poreč s pozivom Istrijanima – Dođite na maraton u Metković!