in

Wine & Walk u Novigradu: Jesenska eno-gastronomska avantura s pogledom na more

Foto TZ Novigrad

Tradicionalni Istria Wine and Walk, koji se ove godine uspješno održao u dva termina u Brtonigli i Bujama, krajem listopada dobiva i svoju morsku priču 30. listopada u Novigradu. Veliki odaziv, iznimna uspješnost, atraktivnost te na kraju i redovito rasprodane kotizacije za ovu manifestaciju bili su poticaj klasteru sjeverozapadne Istre za organizacijom ovakvog događaja u još jednom terminu. Staza je malo drugačija u odnosu na prethodne godine i zaobići će starogradsku jezgru.

wine wlk šetnja vino novigrad listopad 2021
Foto TZ Novigrad

„Područje sjeverozapadne Istre vrlo je atraktivno i u ova doba godine, mogli bi reći čak i čarobno, uz sve boje koje jesen donosi. Ovom manifestacijom sudionici imaju priliku otkriti zelenu oazu koja okružuje Novigrad,  doživjeti prirodu u svim bojama jeseni te uživati u odličnim vinima naših vinara i istarskim delicijama koje će pripremiti novigradski ugostitelji. Staza prolazi uz plaže, vinograde i maslinike, kroz šumu i livade, s pogledom na more, na grad i na uvijek očaravajući zalazak sunca“, rekla je Vesna Ferenac, direktorica Turističke zajednice Grada Novigrada. 

wine walk novigrad šetnja vino
Foto TZ Novigrad

Vinska šetnja kreće u jutarnjim satima iz Kastanije, gdje vinoljupci preuzimaju „startni paket“ i sve potrebne upute. Prvi dio vinske avanture vodi kroz vinograde, maslinike i druge atraktivne lokacije do Dajle, a zatim se nastavlja stazom koja do idućih degustacijskih stanica prolazi uz more, pružajući prekrasan pogled na grad i njegove stoljetne zidine.

10 kilometara duga staza Wine & Walk by the sea ima šest okrijepnih stanica, a na svakoj se nude novi okusi i doživljaji uz glazbu i animaciju. Na tim wine & food punktovima šetače dočekuju vinarije: Moreno Ivančić, Stancija Fava, Ghira, Leonardo Palčić, Vina Demark i Pervino. Za hranu će se pobrinuti ugostitelji iz restorana Sergio, Kod Marice i Half 8 te konoba Nino i La Taverna, dok će slastice pripremiti pekara Ošo.

wine walk novigrad vino šetnja vinograd
Foto TZ Novigrad

Na okrijepnim stanicama nudit će razne sorte vina, kao što su malvazija, merlot, teran, cabernet, rosè i muškat, te jela pripremljena od inćuna, bakalara, sipa, lignji, morskih plodova, ali i tartufa, mesa, gljiva i dr., tako da će sudionici imati priliku kušati raznoliku istarsku gastronomiju. Svaka okrjepa je prilika za „ćakulu“ s domaćim vinarima i ugostiteljima.

Završni punkt i cilj nalazi se iznad plaže Kastanija na livadi s koje se pruža predivan pogled na maslinike i novigradski zvonik. Tamo je predviđen nastavak eno-gastronomskog druženja za sve sudionike manifestacije, uz degustaciju jela i vina i prigodnu glazbenu animaciju.

Kotizacije za sudjelovanje u ovom rekreativno-gastronomskom doživljaju su krenule i sve informacije objavljene su na Facebook stranici Istria Wine and Walk gdje možete pratiti i sve novosti, a više detalja možete pronaći na službenoj web stranici.

Zbog pridržavanja epidemioloških mjera, prisustvovanje ovoj manifestaciji moguće je isključivo uz predočenje Covid-certifikata ili negativnog nalaza brzog antigenskog testa ne starijeg od 48 sati.

𝙎𝙖𝙯𝙣𝙖𝙟𝙩𝙚 𝙠𝙖𝙠𝙖𝙫 𝙨u 𝙞𝙩𝙞𝙣𝙚𝙧𝙚𝙧 𝙥𝙧𝙞𝙥𝙧𝙚𝙢𝙞𝙡𝙞:

• START – Plaža Kastanija

• Od 8,30 do 12 sati – prijave i preuzimanje kotizacije prema već dogovorenom terminu polaska

• Polazak svakih 20 min

• Šetnja uz more i maslinike od Karpinjana, preko vinograda do Marede i Dajle, te uz more povratak do Kastanije

• Svakih 1,5 do 2 km okrijepna stanica

• FINISH – Kastanija (kod bikera)

Kotizacije https://bit.ly/2YPFjiC

poreč potpis ugovora o subvencioniranju kupnje stana

Poreč građanima subvencionira kupnju stana

Provjera covid potvrda - Foto Tanja Kocijančić

Bez covid potvrde uskoro nećemo moći u restorane, trgovačke centre i kafiće?