in

Za vikend u Novigradu Park Food Fest – Kušajte delicije istarske kuhinje uz humanitarnu notu

Foto TZ Novigrad - Park Food Fest 2022.

Novigradski Park Food Fest postao je neizbježni vjesnik toplijih dana i turističke sezone. Iz godine u godinu, sve veći broj stranih i domaćih gostiju posjećuje ovaj jedinstveni street food festival koji spaja najbolje od istarske kuhinje u formi street fooda kako bi ponudio jedinstveno i ukusno iskustvo za sve vrste gurmana. 

Idućeg vikenda, 8. i 9. lipnja, popularni restorani iz Novigrada predstavit će svoja kreativna jela, spravljena od najsvježijih lokalnih namirnica i poslužena kao gurmanska jela u kojima posjetitelji mogu uživati s nogu te koja se savršeno sljubljuju s vinima i kraft pivima lokalnih proizvođača. U ugodnom ambijentu stare gradske luke Mandrač, uz procvjetali park koji nosi ime novigradskih ribara, gosti će imati priliku kušati jela koja spajaju istarsko more i kopno, ali i pratiti show cooking pojedinih chefova. 

Park Food Fest 2023. - Foto TZ Novigrad
Park Food Fest 2023. – Foto TZ Novigrad

U ponudi će biti pregršt okusa sjeverozapadne Istre koji će se kušati u više od 15 jela na meniju 5 ugostiteljskih objekata: gurmanski hamburgeri i sendviči s okusom mora i kopna, tjestenine sa školjkama i boškarinom, brodet, dagnje, kapešante, hobotnica, gljivarski kotlić te četiri vrste pizza. Sve navedeno spravljat će vrijedni i kreativni chefovi iz lokalnih restorana Half 8 by Aminess, Amfora, La Taverna, Konoba Nino i Fakin Pizza s juga Istre. S obzirom na to da su istarska jela nezamisliva bez ekstra djevičanskih maslinovih ulja, na manifestaciji će svoje zlatne kapi predstaviti nagrađivani novigradski proizvođači Červar i Rheos. Hranu će pratiti bogata ponuda vina na čaše i u boci proizvođača s našeg područja: Degrassi, Demark, Ghira, Leonardo Palčić, Moreno Ivančić, Pervino i Veralda. Odlična kraft piva točit će Još jena i Bura Brew, a bit će i istarskih rakija iz asortimana destilerije Šegon.

Novigradski festival finog zalogaja bit će otvoren od 13 do 20 sati oba dana, tako da posjetitelji mogu doći na ručak ili večeru uz glazbu uživo i DJ-a. 

Roditelji s djecom se ne moraju brinuti kuda s mališanima ili hoće li im biti dosadno. Park novigradskih ribara bit će prava oaza za dječju zabavu zahvaljujući udruzi Žuti kišobran. Od 15 do 17 sati održat će se kreativna radionica, a nakon toga potraga za blagom. 

Foto TZ Novigrad - Park Food Fest 2022.
Foto TZ Novigrad – Park Food Fest 2022.

U istom parku će se u subotu, 8. lipnja u 14 sati, održati predstavljanje projekta „Klupica za srce“. Klupice su izradili dječji vrtići iz pet istarskih gradova u sklopu hvalevrijednog projekta s humanitarnim ciljem: poboljšanje i unapređenje uvjeta življenja djece koja odrastaju u dječjem domu „Ruža Petrović“ u Puli. U kreativnu izradu klupica uključile su se kako odgojne ustanove, tako i roditelji, umjetnici te drugi suradnici iz Novigrada, Brtonigle, Umaga, Buzeta i Pule.

Osim izložbe, bit će organizirana i donacijska prodaja raznih prigodnih proizvoda i rukotvorina nastalih tijekom projekta, javlja Turistička zajednica grada Novigrada.

Park Food Fest - Foto TZ Novigrad
Park Food Fest – Foto TZ Novigrad

Foto di Gerd Altmann da Pixabay

Iz stana ukradeno više stotina tisuća eura. Sumnja se na dvije žene

Foto TZ Funtana ribarska fešta

U petak druga Ribarska fešta u Funtani