in

GLAMUR U DOMU ZA STARIJE POREČ – revija frizura na kojem su odabrane najljepše, najhrabrije i najotmjenije

Foto: Tanja Kocijančić

Za reviju frizura koja se jučer popodne održala u Domu za starije i nemoćne Poreč uzbuđenje je trajalo čitav dan za dvadesetak manekenki i manekena koji su defilirali pred publikom i žirijem. Nije naodmet spomenuti da najstarija manekenka ima 98 godina!

Budući da moramo štititi osobne podatke, objavit ćemo samo imena modela koje su hrabro prošetale dvoranom, pred publikom i gostima, a one su Danica, Femia, Cezarina, Ana, Ada, Norma, Anđela, Izolda, Olga, Ljubica, Sandra, Katica, Ivanka, Piroška, Flora i tri Marije.

Ocjenjivačkom sudu nije bilo lako, a dodijelio im je brojne diplome – za najbolju frizuru s dugom i kratkom kosom, najbolje držanje, najljepši osmijeh, najbolje noge, najotmjenije damske pokrete, najromantičniju toaletu, najoriginalniji nakit, najhrabriju manekenku, za najsimpatičniju, najšarmantniju, najljepše našminkanu manekenku…

Revija je organizirana, kao i svake godine, povodom Dana žena, a jedna je to od aktivnosti kojima se korisnicima ove porečke ustanove pokušava obogatiti i uljepšati svakodnevnica. Događaj se priređuje s frizerkama volonterkama, koje već više godina na inicijativu Ane Benčić svake srijede besplatno friziraju korisnice i korisnike Doma, što njima jako puno znači.

A za ovaj poseban događaj uljepšale su ih frizerke Gordana Poropat, Sandra Jakus, Marinela Mlinarić i frizer Bernard Efendić.

Prave zabave nema bez glazbe, pa su kao i uvijek na domskim feštama nastupili glazbenici-volonteri Enco Rajković, Ferdinand Simonović i Franko Kodan, uz pomoć Erminija Fera.

Ovu godinu na reviji prvi su se put pridružili i srednjoškolci iz Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč koji volontiraju u okviru programa „Volontiranje To Go“. Bili su to Ivan Blažević, Simone Bodetić, Fran Mijošek, Marko Legović i Marin Murtić, koji su manekenke s puno pažnje pratili kada su se predstavljale ocjenjivačkom sudu.

Inače, projekt “Volontiranje To Go” provodi Centar za građanske inicijative Poreč, u partnerstvu s TUŠ-om Antona Štifanića, Društvom Naša djeca Poreč i Volonterskim centrom Istra, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Molitelji koji se protive pobačaju ispred Doma zdravlja Poreč

VIKEND U POREČU PREPUN DOGAĐANJA – Susret „Di si generacijo“, izložba oldtimera i trčanje za sve uzraste