in

ADVENT POREČ: Koncert Gustafa odgođen za subotu

Foto Advent Poreč

Zbog najavljenih loših vremenskih prilika, koncert Gustafi koji se trebao održati na Adventu Poreč u petak, 16. prosinca, prebacuje se na subotu, 17. prosinca 2022. godine. Tako će u subotu na scenu prvu stupiti Big Wave u 20h, a nakon njih i Gustafi. Najavljena dječja predstava „Božićne nevolje patuljka Pina“ u režiji IRTA-e, održat će se na Trgu Matije Gupca u 18 sati kao što je i najavljeno, u petak, 17. prosinca. Nakon petka, program će se na porečkom Adventu odvijati s malim izmjenama u rasporedu.

Adventska utrka održat će se u subotu u jutarnjim satima – dječja utrka s početkom u 10 te utrka za odrasle od 11 sati. Paralelno će se u Parku Matije Gupca održati dječja radionica izrade ukrasa za bor DND Poreč, a od 12 sati nastupiti Dječjih orkestar Porečki delfini, dok će na Trgu slobode okupljene glazbom uživo zabavljati Summer time acoustic. U Parku Matije Gupca od 16 sati pratit će se utakmica Hrvatska – Maroko za treće mjesto, dok će od 20 sati krenuti glazbeni program.

Nedjeljno jutro u Parku Matije Gupca je rezervirano za tradicionalno Slatko jutro koje se organizira u suradnji s Turističko-ugostiteljskom školom Anton Štifanić, te u sklopu kojega će se podijeliti stotine besplatnih fritulica, biskvita i drugih slastica uronjenih u čokoladu. Za glazbenu pratnju bit će zadužen Malvazija band, a od 12 do 14 sati na Trgu slobode nastupat će Gordan Gregurović i Zlatko Crnković. U nedjelju navečer u Parku Matije Gupca na scenu stupaju mlade pjevačke snage koje će nastupati u sklopu Dječjeg festivala Veseli glasi – Voci allegre  s početkom u 17 sati-

Osim brojnih novih dekoracija, raznolike i povoljne ponude ića i pića na prigodno uređenim adventskim kućicama, raznolikog programa u kojem sudjeluju razni bendovi, zborovi, porečke škole, vrtići i udruge, Advent i ove godine donosi pravi zimski ugođaj u Poreč – klizalište koje će biti otvoreno tijekom cijelog Adventa. Posjetitelji mogu uživati čarima klizanja svakoga dana, od 10 do 22 sata, uključujući Božić i Novu godinu. Pritom je klizanje besplatno, a jednako tako ne plaća se niti najam opreme.

Uz Grad Poreč, partneri Adventa Poreč su TZ Grada Poreča, Plava Laguna i Valamar, a suorganizatori Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Odvodnja Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Klub za mlade Poreč, Zavičajni muzej Poreštine, Centar za posjetitelje La mula de Parenzo, Sportska zajednica Grada Poreča, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com ili na Facebook stranici: www.facebook.com/adventporec  

Izvor Grad Poreč

Ilustracija - Foto jarmoluk za Pixabay.com ilustracija bankomat

Od danas velika promjena na svim bankomatima u Hrvatskoj

Poljoprivrednici na natjecanju oranja u Poreču - Foto Davor Šišović za portal Bookaleta

POREČ: Info dan za poljoprivrednike koji žele kupiti poljoprivredno zemljište