in

Pred nama je finalni vikend Riječkog karnevala – međunarodna povorka s 10.500 maškara u nedjelju u podne

Pred nama je finalni vikend Riječkog karnevala, a on nam ne donosi samo veliku međunarodnu povorku, već i druga događanja u bogatom programu u Rijeci:

Humanitarni karnevalski bal / 2. ožujka u 21 sat – Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja

U organizaciji Grada Rijeke, Rotary kluba ”Rijeka – Sveti Vid“, Turističke zajednice grada Rijeke i Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, 2. ožujka održat će se dvadeseti po redu Humanitarni karnevalski bal s početkom u 21 sat. Palača Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja dom je Humanitarnog karnevalskog bala, koji svake godine okuplja mnoge uglednike i akreditirane veleposlanike u Hrvatskoj i uz ples i zabavu prikuplja značajna sredstva za odabrane humanitarne ciljeve. Ove godine sredstva su namijenjena Klinici za dječju kirurgiju Kliničkog bolničkog centra Rijeka. Prikupljena sredstva bit će utrošena za nabavku potrebne medicinske opreme. Ulaznice po cijeni od 400 kuna u prodaji su u Turističkom informativnom centru na adresi Korzo 14.

Međunarodna karnevalska povorka / 3. ožujak u 12 sati – Korzo

Međunarodna karnevalska povorka, kulminacija svih događanja tijekom Karnevala, na rasporedu je 3. ožujka, kada će s početkom u 12 sati, 106 maškaranih grupa s više od 10.500  maškara iz cijele Hrvatske i svijeta, popraćenih s više od sto tisuća gledatelja, na čitav dan “okupirati” Korzo i središte grada. Nakon fešte kakvoj u Rijeci i ostatku Hrvatske nema presedana, u 20 sati na Adamićevom gatu, nakon vraćanja ključeva Grada u ruke Gradonačelnika, u akvatoriju riječke luke bit će zapaljen Pust u režiji grupe Pom – F – Ri te će se zabava nastaviti na brojnim gradskim lokacijama do ranih jutarnjih sati. Svi oni koji neće biti u mogućnosti doći na Korzo moći će izravno prati Međunarodnu karnevalsku povorku na Kanalu Ri, službenim mrežnim stranicama Riječkog karnevala i na YouTubeu. I ove godine maškare vraćaju ključeve Grada u ozbiljne ruke Gradonačelnika, ali samo na posudbu do slijedeće godine i novog petog godišnjeg doba – Riječkog karnevala.

Humanitarni duh Riječkog karnevala

Čiket karaoke party „ Čep po čep – za kabinet“ / 1. ožujka u 22 sata – Caffe bar Iskra

Humanitarna karnevalska maneštra / 2. ožujka u 10 sati – Korzo, ispred gradske ure

Humanitarna maškarana jota / 2. ožujka u 11 sati – Trg Republike Hrvatske

Čiket pidžama party „ Čep po čep – za kabinet“ / 2. ožujka u 21 sata – Caffe bar Iskra

Kao i svake godine, tradicionalno, tu je i niz humanitarnih događanja za vrijeme Riječkog karnevala. Karnevalska udruga Čiket organizira dvije humanitarne zabave, pidžama party i karaoke party, pod zajedničkim nazivom „Čep po čep – za kabinet“. Ulaz na zabave plaća se plastičnim čepovima koji će se donirati Društvu multiple skleroze Primorsko – goranske županije. Ne propustite i dvije najfinije humanitarne akcije u sklopu Karnevala, maškaranu maneštru i  maškaranu jotu, koje su na programu 2. ožujka u 10 sati na Korzu, ispred Gradske ure  i u 11 sati na Trgu Republike Hrvatske.

Maškarani maraton Radio Rijeke / 1. – 3. ožujka

Od 1. ožujka kreće i Maškarani maraton Radio Rijeke koji će u svom eteru pratiti svaki karnevalski korak sve do samog kraja 3. ožujka.

Kazališni vrtuljak u Zajcu

Sunset Boulevard / 1. i 2. ožujak u 19 sati- HNK Ivan pl. Zajc

Početkom ožujka još uvijek stignete uživati u jednom od najpoznatijih mjuzikla u opusu slavnog skladatelja Andrewa Lloyda Webbera: „Sunset Boulevard” odnosno „Bulevar sumraka”, nastao prema nezaboravnom filmu legendarnog Billyja Wildera. Pripremite se na nezaboravan glazbeno – kazališno – plesni show zakazan za 1. i 2. ožujka u 19 sati.

Maškarane zabave za velike i male

Maškarani tanci va Pašcu / 1. ožujak u 21 sat – Dom Pašac

Pusni tanci va Domu Zamet / 2. ožujka u 19 sati – Dom Zamet

Maškarani tanci u Zajednici Talijana / 2. ožujka u 20 sati – Dvorana Zajednice Talijana Circolo

Već tradicionalno vikendom plešemo na brojnim gradskim lokacijama, tako nas 1. ožujka čekaju Maškarani tanci u Domu Pašac od 21 sat,  dan kasnije u Domu Zamet od 19 sati te Maškarani ples s tombolom uz grupu Melange u Dvorani Circolo od 20 sati.

Karnevalske zabave u Export Delti

Koncert Aurore i Mate Bulića / 2. ožujak u 20.30 sati – Export Delta

Završna karnevalska zabava uz Trio Cukar i Caffee i Auroru / 3. ožujak od 14 sati – Export Delta

Nakon ludih Karnevalskih zabava sa Zagrebačkom pivovarom tijekom cijele veljače, maškarano ludilo nastavlja se i u ožujku na poznatoj lokaciji – Export Delti. U subotu, dan prije velike Međunarodne karnevalske povorke, 2. ožujka atmosferu će zagrijati Aurora i Mate Bulić. Ulaznice za koncert mogu se kupiti po cijeni od 40 kn u pretprodaji, u karnevalskoj kućici na Korzu ili u Dallas Music Shopu te na dan koncerta po cijeni od 50 kn na ulazu u Export Deltu. Samo jedan dan nakon, u Export Delti, zavladat će pravo karnevalsko ludilo od 14 sati na završnoj karnevalskoj zabavi uz Trio Cukar i Caffee i Auroru. Ulaz je besplatan.

Karneval u tunelima

Igra rokenrola / 1. ožujak u 22 sata – Riječki tunel

Grid / 2. ožujak u 22 sata – Riječki tunel

Karneval u tunelima nastavlja se i ovog vikenda kada je  u petak od 22 sata na programu igra rokenrola, a u subotu vas čeka Grid.

Dani smijeha u Karnevalu- Ivan Šarić Stand Up / 6. ožujka u 19.30 sati – HKD na Sušaku

Najveće ime stand up komedije u Hrvatskoj, Ivan Šarić, 6. ožujka u 19.30 sati dolazi u HKD na Sušaku. Ivan Šarić izvodi samostalne autorske predstave u trajanju do dva sata, a do današnjeg dana broji preko 1500 nastupa te ne koristi nikakve vanjske scenske ili audio efekte – na sceni su samo on i mikrofon. Njegov stil mješavina je opservacijskog i apstraktnog humora primjenjivog na širokoj paleti tema, od muško-ženskih odnosa, života na Balkanu, života u Dalmaciji, političkih i regionalnih tema pa sve do sarkastičkog pogleda na samog sebe.

Pusni ophod Krimejskih feštara / 5. ožujak u 10 sati – Vojak – Krimjea – Podvežica – Trsat / Suđenje i paljenje pusta u 19 sati – ispred doma MO Krimeja

Suđenje i paljenje pusta / 6. ožujka u 18 sati – Dom Pašac / Igralište Dom Zamet / Pehlin, ispred Doma kulture

Nakon prolaska Međunarodne karnevalske povorke, preostaju nam i  završni programi – 5. ožujka Pusni ophod Krimejskih feštara te suđenje i paljenje Pusta. Pustu će se suditi i na Pašcu, Zametu i Pehlinu i to na Pepelnicu 6. ožujka u 18 sati.

Nasmijana lica Riječkog karnevala – Izložba fotografija / 7. – 18. ožujka –  Korzo

Već tradicionalno završetkom Karnevala, kao podsjetnik na karnevalsko ludilo, na panoima na Korzu bit će postavljena humanitarna prodajna izložba fotografija „Nasmijana lica Riječkog karnevala“ Foto studija Kurti. Sva prikupljena sredstva od prodaje fotografije ove godine namijenjena su Udruzi „Riječko srce“ za opremanje senzorne sobe. Fotografije ćete imati priliku pogledati i odabrati na velikim panoima na riječkom Korzu od 7. do 18. ožujka, a još veći izbor fotografija bit će na internetskim stranicama www.fotokurti.com i u Foto studiju Kurti. Fotografije se naručuju direktnom uplatom na račun udruge „Riječko srce“ te će se moći kupiti uokvirene u manjem formatu 15×21 po cijeni od 50 kuna i većem formatu 30×45 po cijeni od 150 kuna. Uplatnice će se moći naći u svim poslovnicama Foto studija Kurti te u Turističkom informativnom centru na Korzu.

U Cancinima se asfaltira cesta i uređuje autobusno stajalište

TRAKTORI NA CESTAMA – policija poziva vozače na oprez i podsjeća na kazne od 700 do 15.000 kuna