in

U Barbanu danas, 16.9., Fešta od smokve i smokvenjaka uz zabavu za djecu, gastro ponudu i glazbu

Turistička zajednica Općine Barban Autor fotografija: Alen Marović

U subotu 16. rujna održat će se 17. Fešta smokve i smokvenjaka i razveseliti svoje nepce raznim delicijama od smokvi. Program počinje u 13 sati nastupom barbanskih i pulskih mažoretkinja te KUD-a Barban. Od 14 sati najmlađi mogu sudjelovati u dječjem kutku koji uključuje kreativnu radionicu Čarolija smokava sa Žutim Kišobranom, posjetiti izložbu dječjih radova OŠ Jure Filipovića u Multimedijalnom centru, a djeca vrtićkog uzrasta mogu sudjelovati u utrci „Teći ići mići“ koja se ove godine organizira u suradnji sa školom Trčanja ISTRUN.

Uz mali samanj smokvi i smokvenjaka te ostalih domaćih proizvoda i rukotvorina, Turistička zajednica Barbana pripremila je gastro kutak gdje gosti imaju priliku degustirati kreativna jela na bazi smokve. Jela će pripremati učenici sa svojim mentorima. Pripremat će tri vrste jela – penete s orasima, jabukama i svježim smokvama, žličnjak skute na sirupu od bijelog vina, meda i smokava i kolač od suhih smokava Ponuda jela koju priprema ugostiteljska škola neće se naplaćivati.

U 17 sati slijedi proglašenje naj-smokvenjaka, a u 17:30 „Ručenje po starinski“. Za dobru atmosferu i zabavu tijekom fešte zaduženi su „Dečki iz Sutivanca“.

Foto TZ Vižinada

VIŽINADA: Jeste li spremni za 26. rekreativni biciklistički maraton Parenzana? Donosimo sve detalje

Foto NK Funtana

FUNTANA srušila Bakar: Kakva utakmica Roberta Vlizla