in

KAŠTELIRSKI ROMANCE & WINE: Večer vrhunske ljubavne glazbe – Ivana i Marija Husar i Bruno Krajcar očarali publiku

Foto Tanja Kocijančić

Drugo izdanje koncerta Romance & Wine, smješteno u parku u centru Kaštelira, očaralo je publiku vrhunskom glazbom i prekrasnim ljubavnim pjesmama. Općepoznato je da su sestre Marija Husar Rimac i Ivana Husar Mlinac pjevačice izvanrednih vokalnih mogućnosti, a to su još jednom pokazale u subotu navečer u Kašteliru, gdje su nastupile zajedno s Brunom Krajcarom, vrsnim istarskim kantautorom, akademskim glazbenikom i skladateljem iz Pule. Uspjeli su gotovo cijeli koncert odsvirati, ali 20-ak minuta prije kraja kiša je prekinula sve i praćena vjetrom rastjerala goste.

No, ipak, sat i 20 minuta proteklo je u lijepoj atmosferi, jer kada se spoje takvi muzičari rezultat mora biti odličan.

Krajcar je lani na prvom izdanju ove glazbene poslastice nastupio s Vannom, a ovog je puta pozvao svoje kolegice i prijateljice, sestre Husar, koje su nekoć kao članice grupe Divas deset godina žarile i palile domaćom scenom.

Okupila ih je u na ovom posebnom koncertu mjesna Turistička zajednica koja je odlučila svojim sumještanima i svake godine sve brojnijim turistima ponuditi nešto posebno. Nešto sasvim drugačije od dosadašnjih koncerata koji su se u Kašteliru organizirali. A tako je i bilo, jer Romance & Wine slavi ljubav.

Program su obilježile najljepše ljubavne pjesme, što autorske, što iz riznice poznatih evegreena uz neizbježni klavir, a sve u pratnji Krajcarovog kolege i posebnog gosta – riječkog jazz saksofonist Denisa Razumovića Razza. Najprije je Krajcar otpjevao nekoliko svojih skladbi, a zatim je pozvao sestre Husar koje su ponudile hitove svoje grupe Divas, ali i pjesme Gibbonija, Tonija Cetinskog, pa i Carusa. Njegovu bezvremensku pjesmu „Ti voglio bene assai“ pjevali su svo troje zajedno.

Koncerte je tekao ležerno, uz simpatičnu komunikaciju pjevača s publikom. Ni Krajcar ni sestre Husar nisu krili oduševljenje pozornicom u lijepom parku, ali ni ugođajem i gostoprimstvom koje su doživjeli u Kašteliru. Bilo je lani lijepo i Vanni, pa se usred koncerta sa svojom pratnjom pojavila u parku i pratila koncert svojih kolega. Inače, Vanna nastupa večeras u Puli, pa je očito došla dan ranije u Istru i za izlazak odabrala – Kaštelir!

A koliko je bilo lijepo govori i trenutak kada su na pozornicu došli upozoriti da je jedan pas, kojeg je vlasnik ostavio da ga čeka u automobilu, jako lajao i želio van, što su prolaznici primijetili. Pa je tako vlasnik psa, jedan Vrsaran, otišao po svog ljubimca kojeg je morao na kraju dovesti sa sobom na koncert.

Vinari Dean Radoš, Marko Legović i Alfredo Cossetto

Kako i naziv ovog koncerta nalaže, ugođaj su upotpunili lokalni vinari Cossetto, Radoš i Legovina sa svojim vinima. Pa su tako neki sjedili, a drugi ga pratili iz pozadine, uz štandove vinara pijuckajući dobru kapljicu.

Vjerujemo i nadamo se da će TZ u suradnji s Brunom Krajcarom i iduće godine za prvu subotu u srpnju pripremiti još jedan tako lijepi koncert koji slavi ljubav i vrhunsku glazbu.

I da neće biti kiše.

Tekst&Foto Tanja Kocijančić

BEER FEST – Pivska fešta na tarskoj Lanterni 8. i 9. srpnja

I ove će godine Funtana ulagati u javne plaže/Načelnik Mladen Grgeta/Foto Tanja Kocijančić

U FUNTANU ULOŽENO 300 MILIJUNA KUNA – Malo turističko i ribarsko mjesto dobilo kamp s pet zvjezdica i novu cestu – nakon ljeta niz novih investicija