in

Pobjednik Dore je Roko, Elis Lovrić TREĆA a umaška Manntra ŠESTA

Hrvatsku će na ovogodišnjem Izboru za pjesmu Eurovizije u Izraelu predstavljati Roko Blažević sa skladbom ”The Dream”! 

– Izvan sebe sam, Isuse Bože, hvala Ti! – prve su emocije, uz suze radosnice, koje su izašle iz mladog pjevača Roka, kojemu san postaje java – jer počinje odbrojavanje za nastup na ovogodišnjem Izboru za pjesmu Eurovizije od 14. do 18. svibnja 2019., a Roko će Hrvatsku predstaviti u drugom polufinalu 16. svibnja 2019. u Izraelu, objavio je HRT na svojim stranicama.

Statuu Dore, rad umjetnika Ivice Propadala, uručio je glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić, a veleposlanik države Izrael u RH Ilan Mor prenio je srdačne pozdrave iz Tel Aviva, u ime izraelskog naroda te zaželio sreću upravo u Izraelu na ovogodišnjem Izboru za pjesmu Eurovizije.

Najprije su pročitane odluke žirija iz 8 HRT-ovih centara i 2 žirija iz grada Vukovara i Zagreba – pri čemu su bodovi raspoređeni:

12 za pjesmu ‘The Dream’, 10 bodova za pjesmu ‘Tower of Babylon’, dok je na trećem mjestu s 8 bodova ”All I really want”.  

Glasovi publike u zbroju donijeli su: najiščekivanijih 12 bodova pjesmi ‘The Dream’ – Roko, te 10 bodova pjesmi ‘Brutalero’ Luke Nižetića, 8 bodova najmlađoj sudionici Loreni i pjesmi ‘Tower of Babylon’.

Za odlazak u Izrael borili su se Bojan Jambrošić i Danijela PintarićJelena BosančićKim VersonJure BrkljačaBeta SudarLea MijatovićGelato SistersLuka NižetićElis LovrićDomenikaRokoEma GagroLidija Bačić LilleLorenaBernarda i Manntra.

Predstavnici Istre bili su Elis Lovrić, koja ja neko vrijeme čak i vodila, a na kraju je završila na trećem mjestu, te umaška rock grupa Manntra, koja je osvojila solidno šesto mjesto.

Na 10 najvećih transakcija lani potrošeno 528 milijuna eura – prva je Adrisova akvizicija

Koncesionar Marine Poreč opet Usluga