in

RTL-ova Večera za pet u Mugebi kod Pante – čiste desetke za Parenzanu, Trio gušti i Frutti di campagna

Nakon prve epizode kulinarskog showa „Večera za 5 na selu“ i ukusne večere kod Jasne Matić u Žikovićima kod Višnjana, večeras je kuhao Vladimir Pantović Panta, kojega gledatelji već poznaju iz emisija „Večera za 5“ i „Tri, dva, jedan – kuhaj!“. Panta je, k tome, kuhao i za bivše premijere i pjevače te druge poznate osobe.

Ribar Panta za sebe kaže da je „morski čovik koji ide vani i kad je grdo i kad je lipo“, voli pecati „lukave ribe“ poput orade, koju potom najradije spravlja unucima. Otkriva da voli i poljoprivredu, ali tu se mora puno raditi – radije ode na barku i od jutra do mraka uživa na moru, pa čak i ako ništa ne zagrize! „Ja bez mora ne mogu, kao što ne mogu bez Istre i Poreča“, kaže.

Panta je u Mugebi sagradio tradicionalnu istarsku konobu, gdje je ugostio kandidate. Nakon odlaska u ribarnicu i slastičarnicu Panta je počeo za svoje goste – Jasnu, Kristijana, Zdenku i Karlu – pripremati bogat jelovnik. Predjelo je nazvao La Parenzana, glavno jelo Trio gušti, a desert Frutti di campagna.

Potom je Panta počeo pripremati predjelo koje se sastojalo od čak pet dijelova; paštete od tune, paštete od dimljenog lososa, koktela od gambera te ribe – list i srdele! Glavno jelo uključivalo je sočne plodove mora kao što su rakovice, škampi i gamberi. 

A dok se kuhalo glavno jelo, prešao je na desert – napravio je košaricu od dinje, koju je ispunio sladoledom i voćem.

Čak je i veganka Karla kušala od svega pomalo, iako inače nikad ne jede ribu. No, za nju je Panta skuhao kukuruz i paštu.

Zdenka je dala svoj sud o predjelu: „Sve mi je to bilo previše moderno“. No, s oduševljenjem je slušala Pantu dok je govorio o blagodatima ikre. „Ikra su ti od raka jaja. Jaja ti moraju ostati u ustima. Kad pojedem pet ovoga, mogu se seksati tri minute bez prestanka“, otkrio je Panta, a Zdenka dodala: „Daj mi još onda!“

Na kraju je došao desert koji je sve oduševio – i okusom i dizajnom! „To mi je bio najbolji dio večere“, rekla je Karla, a Jasna je dodala: „Bio mu je savršen sladoled i sve pa ćemo zanemariti kič na kič, to uopće nije bitno, bitno je ono što stavimo u usta.“

Panta je poslije večere pripremio još jedno iznenađenje – za njih su zapjevale Kaštelirke, a potom su svi zaplesali. Nakon opuštenog druženja uslijedilo je ocjenjivanje. Zdenka je Panti dala osam bodova, a za Karlu, Kristijana i Jasnu – Panta je kuhao za čistu desetku! Panta je također zadovoljan i rekao je: „Desetku bih dao svima nama, ne sebi.“

A hoće će li sutra Žminjka Zdenka pokazati da svi kuhaju dobro, ali ona ipak malo bolje, pogledajte na RTL-u u 21 sat.

Izvor RTL

Upisi u Umjetničku školu Poreč 4. i 5. lipnja

Turistička zajednica Kaštelir-Labinci muku muči s neplatišama boravišne pristojbe – Svi su prijavljeni inspekciji!