in

Snimanje emisije LIJEPOM NAŠOM ispunilo porečku Žatiku

Porečani, ali i građani iz cijele Istre pohrlili su sinoć na javno snimanje dvodijelne HRT-ove emisije „Lijepom našom“ u dvorani Žatika. Tridesetak izvođača kroz četiri sata snimanja zabavljalo je više od 2.000 posjetitelja koji su kupnjom karte po cijeni od 25 kuna podržali humanitarnu akciju. Od prikupljenih sredstava za porečki Dom zdravlja nabavit će se defibrilator, CRP aparat s reagensom te boce s kisikom.

Koktelsi, Alen Vitasović, Mirko Cetinski, Mauro Staraj i La Banda, Sergio Pavat, Gianluca Draguzet, Vesna Nežić Ružić, Serđo Valić, Hanka Paldum, Đani Maršan, Marko Škugor i Luka Basi, Gordan Gregurović, Bojana Žamarija, Tedi Grubica, Alfa time band, Lilihip, Duo magnolija, Milenij, Modrijan te KUD-ovi iz Sv. Lovreča, Pazina, Poreča i Peroja, uz žensku klapu Luka i klape Motovun, Pinguentum i Ricordi Istriani samo su neki od izvođača koji su dovranu ispunili pjesmom i pljeskom.

Osim sinoćnjeg snimanja zabavnog dijela emisije, produkcija najdugovječnije emisije HRT-a tijekom svog boravka u Poreču obišla je i snimila lokalne proizvođače, poljoprivrednike i turističke zanimljivosti Poreštine, čime će se tradicija i kulturne vrijednosti ovog dijela Istre predstaviti široj hrvatskoj publici.

Program je vodio Branko Uvodić, a na samom početku prisutnima su se obratili istarski župan Valter Flego i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić koji je zahvalio svima na velikom odazivu  i podršci humanitarnoj akciji te izrazio zadovoljstvo da će kroz domaću besidu i glazbu porečka epizoda emisije Lijepom našom ostatku zemlje predstaviti sve ono što naša Istra ima.

Snimljene emisije gledatelji će moći pogledati 27. travnja i 4. svibnja, na Prvom programu HRT-a, piše u priopćenju Grada Poreča.

TAR: Učenice kuhale po receptima svojih nonica

Porečka BOOKtiga od 23. do 27. travnja: Sajam, radionice za djecu i promocije knjiga uz glavne goste Kristiana Novaka i Zorana Predina