in

VINISTRA EN PRIMEUR 2019. – Zagreb u iščekivanju mladih malvazija

U ponedjeljak, 11. veljače, svi koji nešto znače na hrvatskoj vinskoj sceni neće zaobići zagrebački hotel Esplanade i kušanje nove berbe. Naime, ondje će, na 8. En Primeuru, više od šezdeset proizvođača malvazija, dvadesetak proizvođača autohtonih sorti Bregovite Hrvatske i žlahtine, predstaviti novu berbu.

Ugostitelji, sommelieri, vlasnici vinoteka, distributeri, hotelijeri, vinski kritičari…, na jednoj od najatraktivnijih vinskih manifestacija kušat će vina u ranoj fazi, dok su još u bačvama i odlučiti se za ona koja im najviše odgovaraju.

„Tradicionalno, od 13 do 16 sati degustacija je rezervirana isključivo za profesionalce, a od 16 do 19 sati otvorena je za širu javnost i ljubitelje vina. Iako je ulaz slobodan, moguć je jedino uz pozivnicu ili prethodnu prijavu na web stranicu Vinistre. Po uzoru na tradicionalno kušanje novih berbi u Francuskoj, Vinistra je prvo kušanje malvazija organizirala 2012. i to se pokazao kao pun pogodak na hrvatskom vinskom tržištu. Od tada broj izlagača, ali i posjetitelja kontinuirano raste“, ističe Nikola Benvenuti, predsjednik Vinistre – udruge vinara i vinogradara Istre, koja je uz Udruženje vinarstva Hrvatske gospodarske komore organizator manifestacije.

Vinarima će se ove godine pridružiti pršutana Jelenić i proizvođač sireva Latus, piše u priopćenju Vinistre.

Dva zlata i srebra porečkih streličara u Varaždinu

“PRORAČUN U MALOM ZA 2019.” uskoro stiže na adresu svih porečkih kućanstava