in

Beba iz Istre koja je na hitnu dovezena s frakturom lubanje i dalje u riječkom KBC-u

Foto Istarska županija

Ozljede male bebe koja je na pulsku hitnu pomoć dovezena s fakturom lubanje potresla je jučer hrvatsku javnost. Jutarnji list objavio je danas da je stanje četveromjesečne bebe zasad stabilno.

– Možemo vas informirati da je beba stabilno, uz nastavak mjera intenzivnog liječenja. Multidisciplinarni tim stručnjaka koji je prati za sada nije indicirao eventualni operativni zahvat – rekli su jutros iz KBC-a Rijeka o stanju ozlijeđene bebe, navodi Jutarnji list.

Podsjetimo, prema onome što se dosad zna, policija je prekjučer oko 15:30 dobila dojavu iz Odjela anestezije pulske Opće bolnice da su primili dijete s teškim ozljedama glave, odnosno s prijelomom lubanje i krvarenjem u mozgu. Četveromjesečna djevojčica stavljena je u induciranu komu te je hitno prevezena u riječku bolnicu, gdje je u Jedinici intenzivnog liječenja. Index doznaje da su roditelji rekli da dijete nije palo i da im nije jasno odakle je ta ozljeda. Kažu da je dijete bilo dobro i da je odjednom počelo teško disati. I dalje se vode razgovori sa svim članovima obitelji, medicinskim osobljem koje je zaprimilo bebu te sa svim ostalima koji su bili uključeni u slučaj. Policija je jučer obavijestila medije o ovom slučaju, naglasivši da se provodi krim istraga koja će rasvijetliti što se točno dogodilo, te ima li elemenata kaznenog djela.

– To je bio dan koji želim zaboraviti i ne želim da se ikada slično bilo kome dogodi – rekla je potresena liječnica hitne pomoći za portal 24 sata. Voditeljica hitne Istarske županije Tatjana Čemerikić kazala je da je liječnica koja je dvadesetak minuta, koliko je trajao put iz Rovinja do Pule, disala za bebu, pod velikim šokom, navodi 24 sata.

Naš jučerašnji članak čitajte ovdje:

romobil

Muškarac zadobio teške ozljede u Istri: Na njega naletio romobilist koji je vozio u zabranjenom smjeru. Pobjegao je

trgovina supermarket ilustracija pixabay

Tko radi u nedjelju 4. veljače? Donosimo popis trgovina za Poreč, Višnjan, Pazin, Rovinj, Pulu, Labin, Umag…