in

POREČ: Davidu Pršuriću opet 1. nagrada na 60. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa

David Pršurić - Foto Umjetnička škola Poreč

U Osnovnoj glazbenoj školi Rudolfa Matza u Zagrebu u nedjelju, 17. ožujka 2024. godine održano je 62. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa – međužupanijsko natjecanje (sve regije) u disciplini harmonika. Ocjenjivački sud, izabran iz reda istaknutih pedagoga i glazbenika za disciplinu harmonike, činili su Franko Božac – predsjednik te članovi:  Marjan Krajna, Ivana Črnjak, Tomislav Krvarić i Ana Šterpin Zagoranski.

Na natjecanje u disciplini harmonike prijavilo se 33 učenika osnovnih i srednjih glazbenih škola od II. do VIII. Kategorije. Umjetničku školu Poreč predstavljao je učenik David Pršurić, učenik 5. razreda harmonike, pod mentorstvom učitelja savjetnika Paola Peruška.

Ocjenjivanje natjecatelja temeljilo se na vrednovanju sljedećih elemenata: tehničke vještine, kvalitete zvuka, fraziranja, poštivanja stilskih obilježja i muzikalnosti, točnosti izvedbe i umjetničkog dojma cjelokupne izvedbe.

U III. kategoriji svojim su uspješnim nastupom učenik David Pršurić zaslužio je I. nagradu s osvojenih 94,80 bodova.

Davidov izuzetan uspjeh i osvojena 1. nagrada omogućuju mu sudjelovanje i nastup na državnom natjecanju što znači da ga očekuje još  nekoliko tjedana vrlo intenzivnih priprema, objavila je Umjetnička škola Poreč.

lions klub poreč mjerenje šećera tržnica 20-11-2021

U četvrtak Dan otvorenih vrata Lions kluba Poreč uz degustaciju vina

Ruben Ray Zdjelar

Porečan Ruben Ray Zdjelar sjajan na četiri istarska natjecanja znanja, uz čak dva prva mjesta