in

Istramet: Na Zavižanu 52 cm snijega, rekordne količine kiše u POREČU i PULI

Foto: Istramet

Za kraj travnja snijeg na Zavižanu, a i Begovom Razdolju, Platku i još ponegdje, i nije neka velika rijetkost, iako – ne padne baš često u ovo doba godine na Zavižanu oko 30 cm snijega samo tijekom noći i još oko toliko tijekom dana, piše Istramet koji je prenio HRT-ovu prognozu.

Ni mjestimična olujna nevremena s tučom nisu osobito neobična, pa makar potaknu i proglašenje elementarne nepogode.

I ponegdje obilnija kiša se događa, ali istina – ne baš često rekordna, kao primjerice ovoga ponedjeljka ujutro u Poreču i okolici Pule, gdje su se izmjerile najveće znane travanjske dnevne količine oborine – prema još neslužbenim mjerenjima – 42,8 litara po četvornome metru u Poreču i čak 56,5 litre na pulskoj zračnoj luci.

Nestabilnosti će biti i sljedećih dana, ali ipak znatno manje. Uz sve više sunčana vremena temperatura će zraka do petka ponovno rasti. A za vikend? E za to je sve veća vjerojatnost sasvim suprotne meteo-priče s kojom bi ljubitelji suha, sunčana i topla vremena mogli biti jako razočarani.

A i oni koji se tješe da je ovaj ponedjeljak najhladniji dan u ovome tjednu. Uostalom, spominjalo se da će “ponedjeljak biti najkišovitiji i najsvježiji dan prvog dijela novoga tjedna”… Srećom za njih, još ima nade za promjenu. Male, ali postoje.

traka policija mup

POREČ: Krali s gradilišta u Materadi

Gradnja kuće od sutra jeftinija i 50 kilograma lakša – nema više šaltera, ni biljega