in

ISTRAMET: Potpićan prekrio led, štete od tuče i na Barbanštini, pijavice na Kvarneru

Tuča u Potpićnu/Istramet

Nestabilno vrijeme obilježava i srijedu. Nakon noći u kojoj su mjestimična kiša i grmljavinski pljuskovi bili česta pojava, tijekom poslijepodneva došlo je do razvoja novih, još snažnijih sustava.

Najpogođeniji je istok Istre gdje je tuča lokalno bila vrlo obilna. Oko 16 sati jaka tuča poharala je Potpićan i okolicu gdje šteta ima na poljoprivrednim kulturama, a prema javljanju naših čitatelja čak i na automobilima.

Temperatura zraka na pogođenom području snizila se na samo 10 °C, dok istovremeno uz obalu mjerimo do 25 °C.

Ranije tijekom dana tuča je pogodila Žminjštinu, a oko 17 sati i dio Poreštine i dijelove riječkog zaleđa. Jaka tuča pogodila je i Barbanštinu gdje će štete na poljoprivrednim kulturama biti velike, u vrtovima i voćnjacima.

Tuča nešto slabijeg intenziteta oko 17.30 pada i na Višnjanštini gdje je još uvijek prisutan jači sustav.

Istovremeno je na moru između Cresa i Krka došlo do razvoja jače naoblake koja je iznjedrila veliku pijavicu. Prema trenutnim saznanjima pijavica se držala morske površine te nije pričinila štetu.

Foto Ika/Nereo Crnić/Istramet

Pala je i obilna kiša. Od ponoći do 17:45 h prema našim meteorološkim postajama u Podmeji je izmjereno čak 45 mm, Jarbulišću 37 mm, a iz kratkotrajnog jutarnjeg pljuska i Marčana je dobila konkretnih 27 mm.

Oborine su vrlo nejednoliko raspoređene i ponekad je prisutna velika razlika unutar samo nekoliko kilometara, o čemu svjedoče i podaci s automatskih postaja.

Nestabilno vrijeme nastavlja se i idućih sati.

Detaljnija izvješća donosimo u nastavku dana, objavio je Istramet.

Premijer Plenković na gradilištu Ipsilona – Prva dionica Pazin-Cerovlje bit će u pogonu od kolovoza

tržnica poreč

Porečka tržnica zatvorena za blagdan Tijelova