in

Porečki Lionsi pozivaju na likovni natječaj učenike iz cijele Istre na temu umjetne inteligencije

Foto Lions klub Poreč

Lions Club Poreč i ove godine poziva učenike srednjih i osnovnih škola da sudjeluju u likovnom natječaju, deveti po redu. Želja Lionsa je da ovim natječajem doprinesu unapređenju likovne kulture, kreativnog izražaja mladih, njihovog aktivnog sudjelovanja u kulturnom životu sredine, prijateljstva između gradova i rada humanitarnih organizacija.

Likovni natječaj otvoren je od 8. siječnja do 5. ožujka. Po završetku natječaja svi će imati priliku posjetiti izložbu učeničkih radova.
Otvorenje izložbe će biti u utorak, 19. ožujka, u 18 sati u galeriji Galija u Poreču.
I ove godine će Lionsi učenicima dodijeliti 6 nagrada u vrijednosti od ukupno 410 eura.

Ovogodišnji Likovni natječaj nosi naziv: „Umjetna inteligencija – Moja vizija u bojama “. Umjetna inteligencija više nije samo tehnološko dostignuće, već duboka promjena u našem svijetu.
Ovim natječajem porečki Lionsi žele zaviriti u fascinantan svijet umjetne inteligencije stvoren kreativošću učenika:
Kako će učenici ovaj apstraktni koncept prikazati u vlastitoj umjetničkoj interpretaciji?
Kako će u slici izgledati spoj tehnologije i prirode?
Kad bi umjetna inteligencija vidjela svijet svojim “očima”, kako bi ta perspektiva izgledala?
Kako bi mogla izgledati budućnost čovječanstva? Kako bi mogao izgledati odnos između ljudi i umjetne inteligencije? Dali su mogući neki oblici emocija?

-Dragi učenici pokažite nam svoju viziju toga u jednoj slici! Vaši radovi ne bi trebali pokazati samo vaš umjetnički talent, već i vašu maštu i vaša razmišljanja o ovoj temi okrenutoj budućnosti. Želimo vidjeti vaše jedinstvene perspektive o vezi između umjetnosti i tehnologije.
Porečki Lionsi žele da našim učenicima daju mogućnost da svoja individualna razmišljanja predstave u slici. Propozicije i prijave na natječaj učenici mogu dobiti u tajništvu svoje škole, kod medija, na facebook stranici Lions Cluba Poreč ili direktno kod organizatora na e-mail svidovic@art-painter.com. Radujemo se velikom odazivu učenika i njihovim maštovitom radovima, napisala je u priopćenju u ime Lionsa Snježana Gutbier–Vidović.

Jakov Ivinović

Goalkeeper Camp dua Starčić-Cotić okupio mlade vratare u Dajli, među njima i Jakov Ivinović iz Tara

vinograd vinova loza pixabay

Novigrad objavio natječaj za potpore vinarima