in

Sv. Lovreč: Izložbom fotografija do sredstava za autobusnu čekaonicu za školarce

U Galeriji „Placa“ otvorena je ovog tjedna godišnja kolektivna izložba članstva Kluba amaterske fotografije Sv. Lovreč „(P)Ogledi“. Već tradicionalno, kao svojevrsna uvertira u poznatu regionalnu manifestaciju ‘Žive jaslice u Sv. Lovreču’, mnogobrojno članstvo kluba tomu u čast otvara ovu po mnogočemu jedinstvenu fotografsku izložbu.

Prije svega, činjenicom da je ova izložba najveća po broju autora jednog foto-kluba koji izlaže na jednom mjestu, u Hrvatskoj u godini koja je na izmaku.
Čak 61 autorica i autora izrazilo je svoje fotografsko viđenje i oglede svojih radova, na uvid svim znatiželjnima. Stoga je i ime dvoznačno i dvosmisleno: „(P)Ogledi“.
Uz to, na dva kata ove galerije  predstavljene su fotografije koje su svi autori redom odlučni da dobrotvornom akcijom doniraju svoje fotografije. 

U cilju poboljšavanja kvalitete učenika-putnika lovrečke osnovne škole, prikupljat će sredstva i usmjerit će se izgradnji čekaonice u neposrednoj blizini osnovne škole. Na taj način omogućit će onim učenicima koji čekaju prijevoz zaštitu od atmosferskih (ne)prilika.


Galerija će u idućim danima biti otvorena posjetiteljima, ali i ljudima koji žele pomoći u realizaciji dobrotvornog projekta.
Vrata galerije bit će svakodnevno otvorena u vremenu od 17 do 19 sati, a u vrijeme uprizorenja živih jaslica i do 20 sati.

Fotografije sa otvaranja snimili su Doriano Orbanić i Ermano Bančić.

Poreština u šoku: stigli 300 % veći računi za smeće

Poreč ima 4 dočeka Nove godine