in

Poreč: Obilježavanje prve adventske nedjelje danas na Trgu slobode

Poreč: Obilježavanje prve adventske nedjelje danas na Trgu slobode

Kako bi se prigodno obilježila prva adventska nedjelja, na Trgu slobode u nedjelju, 2. prosinca 2018., u 16.45 sati porečka župa i Advent Poreč organiziraju prigodan program pokraj adventskog vijenca. Osim blagoslova i obraćanja župnika, vlč. Milana Zgrablića, prigodni program izvest će crkveni zbor Milost, a program obilježavanja adventske nedjelje organizirat će se svake nedjelje, sve do Božića.

Svijeće na adventskom vijencu simboliziraju četiri tjedna prije Božića, Došašće ili Advent, vrijeme pripreme za Isusov dolazak. Svake nedjelje pali se jedna svijeća. Prva svijeća je postilica ili prorokova svijeća – simbolizira nadu i iščekivanje. Druga svijeća je pomirilica ili betlehemska – označava mir. Treća svijeća je pastirska – slavi radost i veselje, a posljednja četvrta svijeća je svijeća anđela i donosi – ljubav.

Treće izdanje Adventa Poreč otvara se svečanošću i prigodnim paljenjem lampica na Trgu Matije Gupca u četvrtak, 6. prosinca u 16.30 sati. Advent ostaje otvoren sve do 6. siječnja, a pritom će posjetitelji moći uživati u besplatnom klizalištu za sve, obogaćenoj gastro ponudi u prigodno uređenim adventskim kućicama, tridesetak koncerata, predstavama za djecu i čak četiri dočeka Nove godine.

Partneri Adventa Poreč su Plava Laguna i Valamar Riviera, a suorganizatori TZ Grada Poreča, TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika Poreč, Sportska zajednica Grada Poreča, Zajednica Talijana Poreč, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com ili na Facebook stranici: www.facebook.com/adventporec  

Gradu Puli nagrada za projekt "e-Vrtići"

Gradu Puli nagrada za projekt “e-Vrtići”

Kuća Djeda Mraza u Kašteliru otvara se u srijedu

Kuća Djeda Mraza u Kašteliru otvara se u srijedu