in

Općina Kaštelir Labinci prvi put proslavila Svjetski dan turizma

Turistička zajednica općine Kaštelir-Labinci u suradnji s općinom ove je godine prvi puta proslavila Svjetski dan turizma.  Subotnji kulinarski show na centralnom trgu pokazao se pogođenom idejom, pa je i tradicionalnu manifestaciju Kuzminje pretvorio u originalnu proslavu Dana turizma.

Kulinarsko natjecanje okupilo je osam amaterskih, domaćih ekipa koje su se natjecale u pripremi najboljih srdela i krumpira na starim špakerima na drva. Od friganih, pohanih i punjenih srdela, pa sve do složenca i paštete s isto toliko varijanti krumpira, izuzetno bogat kulinarski show s besplatnom degustacijom jela pretvorio se u pravu gastronomsku poslasticu za mnogobrojne domaće i strane goste. 

Prema ocijeni žirija najboljom se pokazala ekipa 3,2,1, kuhaj, drugo mjesto zauzela je vokalna skupina Nigrignanum iz Kaštelira, dok je treće mjesto osvojila Zajednica Talijana Labinci.

Prema riječima načelnika Enija Jugovca, ovogodišnja zajednička proslava Kuzminje i Dana turizma logičan je potez Općine i Turističke zajednice, zahvaljujući kojemu je tradicionalna pučka fešta dobila na dodanoj vrijednosti i promociji.

Posjećenošću i izvrsnom gastronomskom ponudom prve proslave Dana turizma zadovoljna je i vanjska suradnica TZ-a Romina Sinosich, koja je naglasila važnost takvih i sličnih manifestacija, koje postaju sve veći razlog dolaska i obilaska malih općina poput Kaštelira.

„Za malo mjesto poput Kaštelira Svjetski dan turizma predstavlja idealnu prigodu za promociju eno – gastronomske ponude. Svaka manifestacija koja doprinosi vidljivosti mikro turističkih destinacija svakako je dobrodošla i treba je iskoristiti na najbolji način, a Svjetski dan turizma je emblem priče“, zaključila je Sinosich.

KULINARSKIM NATJECANJEM U SPREMANJU SREDELA KAŠTELIRCI OBILJEŽILI SVJETSKI DAN TURIZMA from TV Istra on Vimeo.

Sutra u Novigradu starta Foto ex tempore

Zdravko Čolić za Novu godinu u Poreču