in

U tijeku Međunarodno natjecanje zborova u Poreču

© IstriaTerraMagica.eu

U srijedu, 26. rujna u 16 sati na porečkom Trgu slobode proglasit će se najbolji na Međunarodnom natjecanju zborova u organizaciji Interkultura, te u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Poreča i hotelijerskom tvrtkom Plava laguna. Manifestacija je okupila pjevačice i pjevače iz 13 zemalja koji se u sedam kategorija natječu u crkvi Gospe od Anđela i Istarskoj sabornici. Od nedjelje se odvijaju i koncerti izvan konkurencije u Eufrazijevoj bazilici i Pučkom otvorenom učilištu. Ulaz na sve koncerte je besplatan.

Interkultur je vodeći organizator međunarodnih natjecanja i festivala zbornog pjevanja u svijetu od 1988. godine, kada ga je osnovao Günter Titsch. U međuvremenu su ovi događaji postali poznati diljem svijeta zbog svojih umjetničkih i organizacijskih standarda. U Poreču trenutno gostuje 16 zborova iz Češke, Danske, Estonije, Hrvatske, Italije, Latvije, Litve, Njemačke, Rumunjske, Rusije, Slovenije, Švedske i Turske. Veliki broj zborova registriran je u kategoriji crkvene zborske glazbe a capella, dok su ostale kategorije dječji i zborovi mladih, mješoviti, muški i ženski zborovi, te folklor.

U žiriju koji ocjenjuje zborove su prof. dr. Ralf Eisenbeis, Johan Rooze, Primož Kerštanj, Guntars Pranis i Matteo Valbusa.

booktiga

Prijave na porečki Dam-Daš traju do 9. listopada

Pazin

Danas u Pazinu obilježavanje Dana Istarske županije