in

FILMSKI KLASICI U POREČU: Kultni ponedjeljak otvara Fellinijeva LA DOLCE VITA

Novi program kinoprojekcija „Kultni ponedjeljak“ na porečko filmsko platno donosi filmske klasike svakog ponedjeljka uz pristupačne cijene.

Bit će to izuzetan doživljaj vrhunskih filmskih uradaka u svom gradu, koji će 11. studenog otvoriti film koji je ostvario dubok trag u svjetskoj kinematografiji – Slatki život, odnosno La dolce vita iz 1960. godine.

Film je to redatelja Federica Fellinija u kojem su uloge tumačili Marcello Mastroianni, Anita Ekberg, Anouk Aimée, Yvonne Furneaux i Alain Cuny.

Žanr: igrani film, humoristična drama

Trajanje: 174 minute

Sadržaj: Rimski novinar Marcello Rubini dane provodi u neprestanom traganju za senzacionalnim pričama iz gradskog javnog života i mondenog svijeta, koje objavljuje u popularnom dnevnom listu. On nazoči svim događajima iz života gradske elite, od otvaranja velike izložbe preko razuzdane zabave do tiskovne konferencije velike filmske zvijezde Sylvije, koja u studijima Cinecittà snima svoj novi film.

No, Marcello je i frustriran čovjek čija će djevojka Emma zbog njegove nevjere pokušati samoubojstvo. Naime, on Emmu vara s bogatom, ali zamornom Maddalenom, koji se u noćnom lokalu sastaje s ocem te kojeg će potresti naizgled posve neočekivano samoubojstvo prijatelja, filozofa Steinera. A nakon što noć provede kao gost u domu otmjene obitelji, Marcello će jutro dočekati na plaži, pokušavajući pisati dok ribari iz mora izvlače golemu hobotnicu.

TARSKI STOLNOTENISAČI: Raulu Vojinoviću naslov viceprvaka, broncu osvojio Danijel Filipović

STARTAO POREČ DOX! Bogat repertoar s 20 filmova, od kojih su čak 4 porečka, izložbe, matineje, radionice, koncerti, Pavarotti, Putin, Michael Jackson…